3e divisie: Protestbrief amateurclubs over besluit instroom van nieuwe beloftenteams

In een gezamenlijke brief protesteren alle amateurverenigingen van de 3e divisie-zaterdag tegen de indeling van 5 Beloftenteams in het komende seizoen. Voor de definitieve indeling is het bestuur woensdag 28 juni uitgenodigd bij de KNVB in Zeist. Het bestuur van DVS’33 Ermelo staat volledig achter de inhoud van bijgaande brief.

namens bestuur DVS’33 Ermelo,
Aart Goossensen, voorzitter

In de brief van 23 juni 2017 aan de heer J.D. van der Zee, directeur-bestuurder amateurvoetbal
geven de clubs aan dat  zijn ondersteund worden  door vele andere verenigingen. Het  betreft het besluit over de instroom van nieuwe beloftenteams vanaf het seizoen 2017/18.


Lees hier het brief:“Als verenigingen die in de Derde Divisie zaterdag 2017-2018 uitkomen met hun standaardteam ondersteunen wij de inhoud van deze brief van harte. In aansluiting daarop willen we tevens een krachtig protest laten horen tegen de voorlopige indeling van de Derde Divisie zaterdag van komend seizoen. Wij gaan daar absoluut niet mee akkoord en voelen ons zwaar benadeeld doordat er maar liefst vijf beloftenteams in onze poule zijn ingedeeld. De verhoudingen vergeleken met de Tweede Divisie en met name de Derde Divisie zondag zijn op deze manier volkomen weg.

 

Het huidige indelingsprobleem heeft de KNVB over zichzelf afgeroepen door devoetbalpiramide inclusief de instroom van beloftenteams er door te drukken, tegen de wil vaneen grote meerderheid van de belanghebbende amateurverenigingen. Daarnaast is er ondanks alle waarschuwingen onvoldoende nagedacht over de consequenties m.b.t. promotie en degradatie in het afgelopen eerste seizoen van de instroom. Daarmee heeft de KNVB de amateurverenigingen met een groot probleem opgezadeld, waarvan wij als Derde Divisie zaterdag-verenigingen de wel zeer wrange vruchten plukken.

Graag vernemen we hoe de KNVB dit naar tevredenheid van alle partijen denkt te gaan oplossen. Zo niet dan beraden we ons over mogelijke verdere stappen, samen met de verenigingen die zich hebben aangesloten bij de eerdergenoemde brief m.b.t. de nieuwe instroom.”

Namens de onderstaande verenigingen,
v.v. Capelle
v.v. DOVO
DVS’33 Ermelo
HSV ODIN ’59
ONS Boso Sneek
K.v.v. Quick Boys
SVV Scheveningen
SV Spakenburg
V.V.O.G.
v.v. ASWH *
v.v. Harkemase Boys *
v.v. Spijkenisse *

 

 

Bron: DVS’33 Ermelo

Meer uit deze klasse hier