VVCS eist Achilles'29 achterstand uit te betalen

De spelers van Achilles’29, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Jupiler League, eisen hun salaris. De selectie heeft via vakbond VVCS een aangetekende brief gestuurd waarin de Groesbeekse voetbalclub wordt gesommeerd om voor maandagmiddag het geld over te maken.

Mocht de deadline van maandag niet gehaald worden, dan kunnen de spelers op termijn schuldeiser worden en een faillissement aanvragen bij de rechter. Zo ver is het nog lang niet, benadrukt Ad Dieben van de VVCS. Hij behartigt de belangen van de spelers van Achilles ’29. ,,We sluiten niets uit, maar wachten eerst af wat er dit weekend en maandag gaat gebeuren”, zegt Dieben. ,,Uiteindelijk zou er in het uiterste geval een faillissement aangevraagd kunnen worden, maar het is nog veel te vroeg om conclusies trekken.”

Gewoon betaald

Maandagmiddag staat er op initiatief van Achilles een gesprek gepland tussen het bestuur van de club en de VVCS. Voorzitter Harrie Derks stelt dat de salarissen gewoon betaald worden. ,,We zijn in constant overleg met de VVCS, maandag praten we verder”, reageert Derks. ,,We zijn alles zo snel mogelijk aan het oplossen.”

Twee maanden

De selectie van Achilles wacht nog op het salaris van april en mei. De voetbalclub heeft wettelijk gezien tot de tiende van de volgende maand om het geld over te maken. Wat betreft het salaris voor april is Achilles dus al meer dan een maand te laat met betalen.

Beloftes niet nakomen

Voorzitter Derks liet de spelers meerdere malen weten dat het salaris snel overgemaakt zou worden. De afgelopen weken kon hij die beloftes keer op keer niet nakomen. De spelers van het eerste elftal van Achilles ’29 zijn niet de enige die nog geen salarissen hebben ontvangen. Ook de voetbalsters van het vrouwenteam en de trainers hebben nog geen geld gehad.

 

Bron: AD

Meer uit deze klasse hier