Finale Achterhoek Cup 2017: AZSV te sterk voor cupfighter Concordia Wehl (FOTOREEKS)

Doetinchem – Dit jaar een Finale bij de categorie Standaard Heren met twee teams van hoog niveau. Zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten was de favoriet tegen 2e klasser en cupfighter Concordia Wehl, die al eerder de finale in 2013 tegen het hooggeplaatste Longa`30 uit Lichtenvoorde wist te winnen. Ditmaal kon Concordia niet echt potten breken en werd snel op ’n 2-0 achterstand gezet.

Rik van der Eerden (rechts), die in totaal 3 maal scoorde in deze finale en mag de wedstrijdbal houden.

 

Spits Rik van der Eerden scoorden beide treffers. Via een doelpunt uit een mooie vrije trap van Koen Berendsen kwam Concordia terug in de wedstrijd (2-1). Toch keek men na 30 minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Rick Bouwmeister was goed opdreef tijdens deze finale, scoorde een mooie treffer. Nadat AZSV via Michael Vaags in de 56e minuut op een 4-1 voorsprong kwam te staan, leek de wedstrijd beslist en gingen beiden trainers veelvuldig wisselen. Zowel Maarten ten Oever als Wouter Jansen speelden voor Concordia 1 hun laatste wedstrijd. Maar ook voor diverse AZSV spelers (Bouwmeister/Soumaoro/Schutten) was dit het laatste optreden voor de zaterdag hoofdklasser uit Aalten.

Na 90 minuten stond de eindstand van 6-3 op het scorebord. Koen Berendsen en Wouter Jansen scoorden voor Concordia de 2e en 3e treffer. De 5e en 6e treffer bij AZSV kwamen op naam van Coplan Soumaoro en wederom Rik van der Eerden, die in totaal 3 maal scoorde in deze finale en mag de wedstrijdbal houden.

Door het winnen van de Seesing personeel Achterhoek Cup speelt AZSV uit Aalten op dinsdag 18 juli op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen De Graafschap.

 

De 5e editie zit erop. Ruim 100 teams hadden zich voor deze editie ingeschreven. Op vrijdag 25 augustus wordt bij vv VIOD de loting verricht van de 6e editie.

Inschrijving voor de categorie Standaard Heren Email [klik hier]
Inschrijving voor de categorie Jeugd Onder 15    Email [klik hier]

KLIK HIER VOOR HET ALBUM VAN DIT DUEL

KLIK HIER VOOR WARMING UP & UITREIKING FAIRPLAY CUP

Door: John van der Kamp

Meer over de Achterhoek Cup vind je hier