Thuiswedstrijden FC Lienden komend seizoen op zondagmiddag tegen zondagclubs

Lienden – Het aanvangstijdstip van zaterdag 18.00 uur voor thuiswedstrijden in de tweede divisie afgelopen seizoen is niet goed bevallen. Daarom heeft Topvoetbal FC Lienden besloten komend seizoen voor andere aanvangstijden te kiezen. Ideaal zou zijn als alle Tweede divisiewedstrijden op dezelfde wedstrijddag en hetzelfde tijdstip gespeeld zouden worden.Dat geeft duidelijkheid, vooral ook richting supporters, en is daarnaast de wens van FOX Sports zodat met schakelprogrammering gewerkt kan worden. De realiteit is dat er zondagclubs zijn die aan zondag spelen willen vasthouden en er zijn zaterdagclubs die zaterdagmiddag spelen heilig verklaard hebben. Hiermee moet gedeald worden.

Wat FC Lienden betreft is voor komend seizoen gekozen voor twee tijdstippen wat de thuiswedstrijden betreft. Zondagmiddag half drie tegen de zondagclubs en de belofteteams. Zaterdagmiddag half 4 tegen de zaterdagclubs en bij live registratie thuiswedstrijden door FOX Sports.

Concreet betekent dit dat tegen Achilles ’29, AFC, asv De Dijk, Kon. HFC, sv TEC, De Treffers, VVSB en Jong Sparta Rotterdam op zondagmiddag half 3 in Lienden wordt gespeeld tenzij FOX Sports deze wedstrijd live wil uitzenden. Tegen de clubs bvv Barendrecht, Excelsior Maassluis, GVVV, HHC Hardenberg, vv IJsselmeervogels, vv Katwijk, Kozakken Boys, FC Lisse en Rijnsburgse Boys en bij live uitzending thuiswedstrijden wordt op zaterdagmiddag om half 4 gespeeld. Voor FC Lienden betekent zaterdagmiddag half 4 thuis spelen wel extra druk op de accommodatie en de wedstrijdsecretarissen senioren en jeugd zullen in bepaalde situaties soms behoorlijk moeten passen en meten. Topvoetbal FC Lienden is ingenomen met het feit dat ondanks dit gegeven deze afspraak met het bestuur van FC Lienden gemaakt is kunnen worden.

De Tweede divisie competitie van het seizoen 2017/’18 begint in het weekend van 26-27 augustus a.s. De selectie van trainer Hans Kraay jr. begint de voorbereiding op het komende seizoen op zondag 16 juli a.s. Nadere informatie over het programma in de voorbereiding volgt in een later stadium.

 

Meer over FC Lienden vind je hier