ESA promoveert naar 2e klasse na zege op gehavend Keizerstad (Interview)

Nijmegen – ESA promoveert na de zege op een gehavend VV Keizerstad na twee jaar naar de tweede klasse. De club met Turkse roots was niet op volle oorlogssterkte als gevolg van rode kaarten en schorsingen opgelopen in de duels in de nacompetitie.

De eindstand werd 0-3, daarmee poetste ESA de achterstand weg die de club eerder opgelopen had in Arnhem, toen ESA met 2-3 verloor.

Interview Peter Gerritsen

“Ik had wel een goed gevoel voor de wedstrijd qua scherpte en frisheid, zeker na het vorige duel waarin wij als collectief faalden. We hadden wat goed te maken op basis van strijd en inzet. We hadden VV Keizerstad aardig onder controle mede door pressievoetbal. Vandaag hebben we aan alle kanten heel gedisciplineerd op het veld gestaan. Af en toe was het spel niet best, maar daar geef ik niets om. Het is een finale.”

Breekmoment

“Volgens mij was dat bij de 0-2 van Tom Titarsolej. ‘Tita’ kwam met een fantastische vrije trap. Op dat moment hadden we afstand moesten nemen, we kregen aardig wat kansen, maar die hebben we niet benut. Anders was de uitslag nog hoger uitgevallen.”

Terugblik

“Al met al hebben we met mijn team een topseizoen gedraaid, iets waar ik best trots op ben. De nummers 1 en 2 promoveren en dat is volledig terecht, vind ik. We hadden geluk met onze brede en fitte selectie. Dit is de bekroning van twee seizoenen. We zijn gewoon gestart met spelers uit de eigen club. Jongens die doorgestroomd zijn binnen ESA. De jeugd krijgt een kans en kan zich doorontwikkelen. Wij wonnen twee keer van de kampioen, terwijl zij over het algemeen stabieler waren. Voor ons was de nacompetitie maar een doel en dat is gelukt.”

©Door onze verslaggever

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM