SV Hatert vecht zich terug in de wedstrijd en blijft in de derde klasse

Vandaag kwam VV Doetinchem op bezoek bij SV Hatert. Bij de uitwedstrijd werd het al snel 0-2 voor SV Hatert, de uiteindelijke eindstand was 2-2. Al snel moest Doetinchem verder met tien man door een rode kaart. Vandaag was het een wedstrijd tussen jong en “oud”. Bij SV Hatert spelen voornamelijk boys van begin twintig, terwijl er bij VV Doetinchem vier dertigers in de basis stonden. SV Hatert begon een beetje slapjes aan de wedstrijd, veel lange ballen en een laag tempo. Dit was goed bij te benen voor VV Doetinchem. Ook in deze wedstrijd kwam de uitspelende ploeg snel op 0-2.

Bij het eerste doelpunt kwam VV Doetinchem snel uit via links en vonden ze Mitchell Meuleman in het zestienmetergebied. Hij kon de bal prachtig in de bovenhoek krullen. Niet lang daarna kwam VV Doetinchem weer goed door, maar nu op de rechterkant. De bal werd hard voor gegeven en Lars Sturing tikte de bal in eigen doel. Hij moest wel iets proberen, anders was Meuleman daar weer geweest om de bal binnen te tikken. VV Doetinchem kreeg in de eerste helft nog een grote kans, maar die werd hoog over geschoten. SV Hatert kwam eigenlijk niet verder dan wat mogelijkheden en een kansje dat te zacht ingekopt werd. In de 37ste minuut kwam SV Hatert op links goed door en het was Justin van Hest die de bal goed op de achterlijn teruglegde voor Kyle Honigh. Honigh kon de 1-2 binnen tikken en dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft leek er een heel andere SV Hatert in het veld te staan. Het tempo ging omhoog, minder lange ballen. De buitenspelers werden via het middenveld opgezocht. En gelijk waren er kansen op de 2-2 voor SV Hatert. VV Doetinchem moest van ver achteruit komen. Het duurde toch nog even, maar je voelde gewoon dat de 2-2 eraan zat te komen. SV Hatert kwam via links goed door en door een scherpe voorzet kon Sjors Poelen met een fraaie duik de bal binnenkoppen, 2-2. Beide teams stonden weer gelijk. Nog geen 5 minuten later was het Justin van Hest die de bal nog fraaier binnen krulde, 3-2. Nog geen twee minuten later had SV Hatert de wedstrijd al kunnen beslissen, maar deze kans werd te zacht ingeschoten. Daarna vloog het spel heen en weer. VV Doetinchem kreeg twee niet te missen kansen, maar deze gingen er niet. De wedstrijd werd wat harder en de spelers van beide kanten kregen kaarten voor een paar kleine opstootjes. Dit hoort er ook een beetje bij, want het gaat ook ergens om. Er was een wilde charge aan de kant van VV Doetinchem. Deze had ook bestraft kunnen worden met rood, maar de speler kwam hier goed weg met geel. Beide ploegen kregen kansen om de wedstrijd te beslissen. In de blessuretijd (90 +2) was het Jorrit Fleuren die eindelijk de 4-2 maakte. Zo vocht SV Hatert zich terug in de wedstrijd, waardoor de ploeg volgend seizoen weer in de derde klasse uitkomt. De oude Grootstal derby vervalt volgend seizoen, omdat SCE tweemaal verloor van RKSV Driel. SCE degradeert daardoor naar de vierde klasse. Erik Schiltmans, die het stokje na de winterstop overnam van Ronald Smits, heeft SV Hatert weten te reden.

Volgend seizoen wordt Zsolt Kovacs de hoofdtrainer van SV Hatert. Erik Schiltmans doet een stapje terug, maar blijft wel betrokken bij de club. De spelers van SV Hatert kunnen aan hun wel verdiende vakantie beginnen en volgend seizoen weer meedoen in de derde klasse.

 

Door: Marcel Roos

Meer uit deze klasse vind je hier