Roda ’28 promoveert naar de 4e klasse

RODA ‘28 is na 2 overwinningen tegen SDZZ uit Zevenaar gepromoveerd naar de 4e klasse, een geweldige prestatie van de Winssense voetbalploeg. Het hele seizoen is door de technische staf en spelers keihard gewerkt om deze zo gewenste doelstelling te realiseren.

Het duel in Winssen was reeds door RODA ‘28 met 1 – 0 gewonnen en de return in Zevenaar werd afgesloten met een 4 – 0 overwinning voor RODA ‘28.

RODA ‘28 speelde een goede wedstrijd en trainer Wim Joosten had een tactische verandering doorgevoerd door Tjeerd Steeg in de basis te laten starten met als opdracht om de SDZZ aanvoerder Chika Okere als voetballer uit te schakelen. Tjeerd deed dit ook met verve en wist zijn basisplaats ook nog te bekronen met het scoren van het 3de doelpunt van RODA ‘28 met een strakke kopbal na een perfecte corner van aanvoerder Stijn Gradussen.

RODA ‘28 begon energiek aan deze wedstrijd en wist direct druk te zetten op de SDZZ defensie en het was al in de 7e minuut dat spits Marijn van Kraaij uit een pass van Pim Tromp het 1ste doelpunt van RODA ‘28 scoorde.

In de 13e minuut was er weer een goede aanval van RODA ‘28 via Stijn Gradussen in een combinatie met Pim Tromp, maar het schot van Stijn kon door de keeper van SDZZ tot corner verwerkt worden.

In de 20e minuut schiet een SDZZ aanvaller met een boogbal in de verre hoek op de lat en hierdoor wordt de gelijkmaker voorkomen. In het verdere verloop van de 1e helft wordt SDZZ sterker, maar echte uitgespeelde kansen zijn er weinig geweest en de rust kon bereikt worden met een voor RODA ‘28 positieve stand.

Na rust zag het talrijke Winssense publiek een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij RODA ‘28 regelmatig uitliep naar een 4 – 0 overwinning.

In de 60e minuut is het RODA ‘28 topscoorder Marijn van Kraaij, die de 2 – 0 weet te scoren, het was een goede actie van Nick Janssen in een combinatie met Pim Tromp, de bal komt bij Marijn die op doel schiet, de SDZZ keeper Micha Arns weet het 1e schot nog te blokkeren, maar in de rebound van Marijn is hij kansloos.

Zoals eerder gemeld scoort Tjeerd Steeg in de 70e minuut de 3 – 0 uit een corner van Stijn Gradussen en in de 85e minuut scoort invaller Joost Gerrits de 4 – 0. Het promotiefeestje kan beginnen! Na een rondrit door Winssen op een wagen van hoofdsponsor Willems Winssen was het nog lang gezellig op De Boshof.

Deze wedstrijd begon met het gegeven dat van 2 spelers hun oma overleden was en nog boven aarde stonden. Beide wilden zo graag scoren om dit doelpunt op te dragen aan hun Oma. Zowel Stijn als Pim hebben meerdere kansen gehad, maar helaas het lukte hen beide niet dit te realiseren. Hulde aan de jongens dat zij deze wedstrijd met volle inzet en concentratie meegespeeld hebben.

 

 

Door: Theo Veens

Meer nieuws lees je hier