Pilot VoetbalTV gestart om amateurwedstrijden te volgen via internet

De KNVB start een pilot met een videosysteem dat wedstrijden in het amateurvoetbal automatisch vastlegt. Met het project ‘VoetbalTV’ is het mogelijk dat voetballers, trainers en supporters direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, kunnen terugkijken.

Daarmee wil de KNVB het spelplezier voor amateurvoetballers, ook ná de wedstrijd, vergroten. Momenteel loopt er een pilot bij vijf amateurverenigingen: Smitshoek, sv Hoek, AFC, WV HEDW en Beek Vooruit.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee is enthousiast over het experiment met het videosysteem. “Zo kan iedere speler zijn/haar eigen acties of doelpunten terugkijken op video. Sterker nog; opa’s en oma’s die ver weg wonen, kunnen met VoetbalTV ook naar de wedstrijd van hun kleinkinderen kijken. Live zelfs, als onderdeel van Voetbal.nl.”

Hoogtepunten in de derde helft

Als de pilot succesvol is kunnen de videoregistraties het amateurvoetbal, met het vastleggen van complete wedstrijden, naar een hoger plan tillen. In de toekomst is het via VoetbalTV mogelijk om in de derde helft meteen de hoogtepunten van de wedstrijd terug te kijken.

Bij een geslaagde pilot start VoetbalTV in september. Geïnteresseerde amateurclubs kunnen zich bij de KNVB melden bij Joris de Boer.

 

Bron: KNVB

Meer nieuws vind je hier