3e klasse A (zaterdag): Kunnen ESA, Keizerstad en SVP kampioen AVW’66 vergezellen naar de 2e klasse?

In de 3e klasse A werd AVW’66 uiteindelijk overtuigend kampioen met liefst 60 punten uit 22 wedstrijden. De ploeg uit Westervoort promoveert daardoor weer direct terug naar de 2e klasse. Ook de nummers twee, drie en vier van de eindstand hebben een kans op promotie, maar dan moeten ze in de nacompetitie met twee tegenstanders afrekenen.

ESA was de grootste concurrent van AVW’66 en eindigde op een tweede plek. De talentvolle ploeg uit Arnhem bewees dit jaar in de toppers tegen AVW’66 klaar voor de tweede klasse te zijn en is favoriet om dit seizoen via de nacompetitie wel succesvol af te sluiten. ESA speelt zaterdag in en tegen Hoevelaken en speelt dinsdag thuis. Hoevelaken eindigde als vijfde in de 3e klasse B maar wist dankzij een sterke slotserie de derde periode te veroveren. Wint ESA van Hoevelaken dan speelt het tegen de winnaar van het duel tussen Unicum en Keizerstad op 27 mei (thuis) en 3 juni (uit).

Keizerstad eindigde als vierde klasse in de 3e klasse A en nam de periodetitel van kampioen AVW’66 over. De ploeg uit Nijmegen beschikt over veel individuele kwaliteit en is daardoor zeker niet kansloos tegen Unicum. De ploeg uit Lelystad eindigde als elfde in de 2e klasse G en heeft het voordeel om de tweede wedstrijd op de doordeweekse dinsdag 23 mei thuis te mogen spelen. De winnaar van de ontmoeting tussen Unicum en Keizerstad speelt in de finale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen ESA en Hoevelaken.

SVPanter uit Veenendaal kende een verrassend sterk seizoen en eindigde overtuigend op de derde plaats. In de nacompetitie ontmoet SVP in de halve finale FC Horst dat als tweede achter de onbedreigde kampioen TOV eindigde in de 3e klasse B. De ploeg uit Ermelo speelt de tweede wedstrijd thuis. De winnaar van de ontmoeting tussen SVP en FC Horst treedt in de finale aan tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Stroe en het ook uit Veenendaal afkomstige VRC.

 

Door de Redactie

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.