Samenwerking AWC & Curves Fitbal "Voetbal & Fitness voor meisjes en vrouwen"

Voetbal is van alle sporten de gezondste sport is om te beoefenen. Dit  door de combinatie van uithoudingsvermogen, kracht en snelheid, aldus een UEFA studie.

Vooral vrouwen vinden werken aan een goed en gezond lichaam belangrijk en daarom is fitness bij vrouwen erg populair. Naast fit worden of blijven staat gezelligheid ook hoog op prioriteitenlijstjes van vrouwen.

In Engeland is Voetbal Fitness onder de naam Soccercise al erg populair. Uit onderzoek van de Engelse voetbalbond kwam naar voren dat vrouwen Soccercise zo leuk vinden vanwege: Fun, Fitness, Friends and Family. Groot voordeel van Soccercise (Voetbal Fitness) is dat het in de buitenlucht beoefend kan worden en dat voetbalclubs over het algemeen over een mooie accommodatie beschikken.

In Nederland is Fitball helemaal nieuw en heeft s.v. A.W.C. Wijchen de ambitie om door middel van AWC Fitball meisjes en vrouwen aan zich te binden om zo weer de grootste familieclub van Wijchen te worden.

s.v. A.W.C is daarom zeer verheugd te kunnen melden dat  zij gaat samenwerken met : Nancy Plönes van CURVES Wijchen.  Curves is de grootste dames fitnessorganisatie  ter wereld met Wereldwijd  meer dan 6000 Vestigingen en waarvan de vestiging van Nancy bij een van de grootste behoort.

AWC stelt haar accommodatie, de s.v. A.W.C. Technisol Voetbalacademie, en het prachtige nieuwe jeugdhonk ter beschikking. Nancy Plönes, zorgt voor de fitnessinstructrices, een app voor het managen van Fitball en gaat advies geven om op een gezonde manier af te vallen en/of gezond te blijven. Volgens de richtlijnen van de Cleveland Clinic studie, Curves Compleet. Bij slecht weer kan er ook gebruik gemaakt worden van de accommodatie van Nancy Plönes ,CURVES gevestigd in de Burchtstaat  (boven de Action) in Wijchen.

AWC Fitball gaat starten in september 2017, wanneer het nieuwe voetbalseizoen 2017/18 start. De komende maanden wordt de werving opgestart voor AWC Fitball.   

AWC Fitball = Voetbal & Fitness voor meisjes en vrouwen

 

Meer over AWC vind je hier