Zaterdag 4e klasse: DVV, Excelsior Zetten en VCA in de nacompetitie

Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat naast Excelsior Zetten en DVV ook het Brabantse VCA zich wist te plaatsen voor de nacompetitie. Welke ploegen promoveren behalve kampioen AZ 2000 naar de derde klasse?

Excelsior Zetten heeft als hoogst geklasseerde periodekampioen twee kansen om na twee seizoenen in de kelder van het amateurvoetbal weer terug te keren naar de 3e klasse. De ploeg van trainer Marcel Nijenhuis begon slecht aan de competitie met drie nederlagen maar wist uiteindelijk terecht beslag te leggen op de tweede plaats. In de nacompetitie speelt Excelsior Zetten tegen SC Oranje. De ambitieuze Arnhemse vereniging heeft zich voor volgend seizoen al enorm versterkt, maar moet zich eerst als voorlaatst geëindigde ploeg in de 3e klasse A via de nacompetitie handhaven. Beide ploegen spelen op zaterdag 20 mei in Zetten en op dinsdag 23 mei in Arnhem. De winnaar van dit tweeluik speelt volgend seizoen in de 3e klasse, de verliezer krijgt op 27 mei (uit) en 3 juni (thuis) nog een herkansing tegen Barneveld.

DVV krijgt maar één mogelijkheid om te promoveren naar de 3e klasse, al is de vraag gerechtvaardigd in hoeverre de geroutineerde ploeg uit Duiven van topscorer Dennis Aerts daadwerkelijk wil promoveren. DVV speelt 20 mei thuis en 27 mei uit tegen Uni VV. De Nijmeegse studentenequipe eindigde als laatste in de 3e klasse A, maar kreeg door het wegvallen van Veluwezoom alsnog een reddingsboei voor handhaving.

VCA treedt op zaterdag 27 mei thuis en op 3 juni uit aan tegen de verliezer van het duel tussen Elspeet en Waterwijk uit Almere.

 

Door de Redactie

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.