Wodanseck in strijd om voortbestaan dringend op zoek naar kwaliteitsinjectie

Ondanks een uitstekend seizoen is het voortbestaan van Wodanseck uit Wolfheze in gevaar. De dorpsclub heeft nog maar één seniorenteam, een 7 tegen 7 veteranenteam en enkele jeugdteams over en dreigt het vertrek van enkele selectiespelers niet op te kunnen vangen.

Aan de hand van het technische duo Laurent Cornielje en Frank de Vries draaide Wodanseck verdienstelijk mee in de 4e klasse A en eindigde de ploeg ondanks een smalle selectie op de achtste positie. Een jaar eerder eindigde Wodanseck nog onderin de kelderklasse met slechts twee overwinningen en 90 tegentreffers. Blikvanger in het elftal van Wodanseck is clubtopscorer Thom van Dijk met 19 treffers, maar de belangrijkste versterkingen waren de jonge talenten Maurice Cornielje (19 jaar) en Lukas de Vries (17 jaar) die het elftal nieuw elan gaven.

Extra handicap voor Wodanseck is het ontbreken van een tweede elftal of een onder 19 team waardoor de selectie van 15 personen niet aangevuld kan worden. Nadat begin deze maand bekend werd dat liefst vier selectieleden aan het eind van het seizoen Wodanseck zullen verlaten, gingen alle alarmbellen af. Te weinig spelers betekent niet alleen het einde van het eerste elftal, maar ook het einde van de vereniging. Van de huidige selectie zullen na dit seizoen Tim Jansen (Ecuador), Maarten van Putten (Duno), Alfons Schilder (stopt) en de sterke Ewout Kwak (stopt) Wodanseck verlaten.

Onder aanvoering van clubman Frank de Vries werd de noodklok geluid en het netwerk van de spelers aangesproken. De Vries: “Wij hebben een goed seizoen gedraaid en maximaal gepresteerd. Maar door de smalle selectie en het vertrek van vier spelers moet er echt wat gebeuren. Voor buitenstaanders is het misschien moeilijk te begrijpen, maar wanneer je de club kent herken je de charme. Desondanks moeten we niet doorgaan om door te gaan en zijn we dringend op zoek naar spelers die het elftal versterken. Inmiddels zijn er met Sjimmie van den Ham, Frank Vink en Rens Vogel gelukkig al drie spelers gevonden en zijn we met nog een echte versterking heel ver. Hopelijk volgen de komende weken nog enkele spelers zodat we met een serieus team een mooi seizoen tegemoet kunnen zien”.

 

Door de Redactie

Meer over Wodanseck vind je hier