Kampioen VIOD wint de stadsderby tegen vv Doetinchem (FOTO'S)

VIOD heeft de laatste wedstrijddag in de 4e Klasse D stijlvol afgesloten. De Stadsderby tegen vv Doetinchem werd met 2-1 gewonnen. VIOD deed haar sportieve plicht op deze laatste speeldag. Na snelle ’n 0-1 achterstand werd binnen 20 minuten een voorsprong gepakt. Lex Overbeek en Mike Severs scoorden voor VIOD binnen 1 minuut. Na afloop van de wedstrijd werden alle spelers inclusief staf gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap. Een groot podium, een ere haag met ballonnen, vuurwerk en confetti snippers waren het decor van deze stijlvolle huldiging. De competitie zit voor VIOD erop. Een eindscore waar men trots op kan zijn.

De Cijfers

VIOD behaalde in de 26 wedstrijden 62 punten. De laatste 13 wedstrijden ongeslagen en het gehele seizoen thuis ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van vorig jaar, 13 december uit tegen vv Doetinchem. 19 winstpartijen, vijf keer gelijk, waarvan tegen VVG `25 (uit), GWVV (thuis), Westervoort (thuis), GWVV (uit) en sv Loil (uit). Slechts 2 maal werden een geen punten behaald in ’n wedstrijd. Naast de verloren wedstrijd, uit tegen Doetinchem, werd ook bij Ulftse Boys verloren.  Het doelsaldo mag er ook zijn, 78 gescoorde doelpunten, 26 doelpunten tegen. Oftewel gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd gescoord en gemiddeld 1 doelpunt tegen.

De clubtopscorer van dit seizoen is Lex Overbeek. Met het doelpunt van gisteren in de Stadsderby komt Lex op 15 doelpunten. Jorn Eijkelkamp scoorde 11 keer, Huub Oosterink en Asjen van Dijk ieders 10 maal, Marten van Delden en Jopppe Derksen scoorden beiden 7 maal voor VIOD. Aanvoerder Stijn Tomesen trof 5 keer het doel. Blijven van de 78 doelpunten er nog 13 doelpunten over. Julian Bril 4x, Dominic Bolmeijer, Koen Hieltjes, Mike Severs en Koen Monasso allen 2x en Bart Grondman  scoorde 1 treffer, misschien wel de aller belangrijkste van dit seizoen. Bart scoorde in extra tijd het winnende doelpunt tegen Ulftse Boys. Het mooiste doelpunt werd gescoord door Marten van Delden (uit bij Sprinkhanen), dit heeft de spelersraad unaniem beslist.

Het trainersduo Jan Lorsé en Manfred Wieben heeft 4 jonge VIOD talenten laten debuteren in VIOD 1 tijdens de wedstrijden in de 4e Klasse D. Naast Mike Severs kregen ook Mike Thijssen, Jasper Raben en Nick van der Waaij voor het eerst dit seizoen speelminuten in VIOD 1.

4 spelers speelden alle 26 wedstrijden. Naast keeper Willem Thijssen, maakten ook aanvoerder Stijn Tomesen en de middenvelders Marten van Delden en Lex Overbeek deel van de 26 competitiewedstrijden in VIOD 1 dit seizoen. Doelman Willem Thijssen is de enige speler die alle 2340 speelminuten volmaakte.

De Stadsderby

Over de wedstrijd enige feiten. Mike Severs, Jeroen Westerhof, Chris Laansma en Bart Grondman stonden in de basis elf. VIOD startte nogal slapjes, liet tegenstander vv Doetinchem in de openingsfase haar gang gaan en dit resulteerde binnen 3 minuten het openingsdoelpunt voor de gasten op. Via de rechtervleugel van Doetinchem kwam de bal voor het doel, waar Doetinchem aanvoerder Ersin Uzun het leder eenvoudig kon binnenschieten(0-1). VIOD was wakker geschut en herstelde zich binnen 20 minuten. Eerst was het Lex Overbeek die vanuit een vrije trap, net buiten de 16, mocht aanleggen. Met een geplaatste trap liet hij voormalig VIOD doelman Piet Ratsma kansloos (1-1). Direct na de aftrap ontfutselde VIOD de bal op het middenveld. A-junior Mike Severs werd de diepte ingestuurd, controleerde de bal, en liet met een simpele voetbeweging de bal in de linker hoek verdwijnen (2-1). Binnen 2 minuten van ’n 0-1 achterstand op ’n 2-1 voorsprong. Duidelijk was dat VIOD de nederlaag in december vorig jaar wilde rechtzetten. VIOD had nog net voor rust de voorsprong kunnen uitbreiden, maar de bal verdween na de scoringskans van Julian Bril (hij kwam in vrije positie voor doelman Ratsma) naast het doel.

De 2e helft  dicteerde VIOD de wedstrijd opnieuw, maar kon niet de 3e treffer op het scorebord krijgen. Doetinchem was in de 58e minuut dichtbij de gelijkmaker. Aanvaller Mitchell Meuleman schoot de bal echter voorlangs. Nadat Lex Overbeek Doetinchem keeper Piet Ratsma in de korte hoek vanuit een slim genomen vrije trap wil verassen, weet de sluitpost van Doetinchem de bal ternauwernood tot corner te verwerken. Dan het debuut van Jasper Raben in VIOD 1, hij vervangt Mike Severs die met een spierscheuring gedwongen het veld moet verlaten. In de slotfase is VIOD keeper Willem Thijssen de held van de dag. Eerst weet de VIOD doelman een schot van Doetinchem routinier Willem Stollé te keren, om even later in de extra tijd weer te moeten ingrijpen. Thijssen staat oog in oog met Doetinchem verdediger Yasin Sehitoglu die vrij kan aanleggen. Met een sublieme reactie weet de VIOD doelman de bal te onderscheppen en krijgt Doetinchem als troostprijs een corner toegewezen. Dan volgt het eindsignaal van scheidsrechter Paul ten Heggeler uit Borculo en heeft VIOD ook de slotwedstrijd van deze competitie weten te winnen.

Complimenten naar spelers en staf van VIOD 1. Bedankt voor dit fantastisch seizoen. Ook de VIOD supporters bedankt voor de steun en graag tot ziens in de 3e klasse. Een seizoen om nooit te vergeten!

Foto’s wedstrijd VIOD – vv Doetinchem: KLIK HIER
Foto’s Officiële Huldiging door KNVB en Afterparty: KLIK HIER

 

Door John van der Kamp
Foto’s Erik Eijkelkamp

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.