De Treffers legt talent Bryan Sirvania voor twee jaar vast

In de wedstrijd uit bij Kozakken Boys maakte Bryan Sirvania zijn debuut. De 17-jarige linksback kwam het veld in voor de geblesseerd geraakte Jan Willem Stronks. Hij speelde met veel rust wat gezien zijn leeftijd als zeer bijzonder wordt ervaren.
Bryan heeft zijn hele leven met de bal aan de voet gelopen. In de F-jeugd deed hij dit voor sv Hatert en in de E maakte Bryan de overstap naar de NEC amateurs. Hier speelde hij slechts een jaar want de BVO NEC zag Bryan spelen en zo maakte hij de overstap van de amateurs naar de jeugdopleiding van de profs. Vanuit de o17 van NEC kwam Bryan bij De Treffers terecht als eerste jaars o19-1 speler.
‘Ik kende al veel jongens bij De Treffers en zij vertelden me positieve verhalen. Toen er contact met mij gezocht werd was ik direct enthousiast. Het is een hoog niveau en ik heb altijd een goed gevoel gehad bij De Treffers. Ook toen ik tegen ze speelde zag ik dat er alles goed georganiseerd was.’

‘Het is vanaf dat moment wel snel gegaan’ erkent Bryan. ‘Ik ben gewoon in o19-1 begonnen en op een gegeven moment mocht een aantal jongens, waaronder ik, een maand stage lopen bij het eerste. Dit ging wel goed en toen Cendrino Misidjan wegging mocht ik voor vast naar het eerste.’

Het nieuws werd verteld door de trainer van o19-1 tijdens een binnentraining. ‘De trainer riep de groep bij elkaar en vertelde dat ik voor vast naar het eerste ging. Ik was overdonderd en ontzettend trots.’
Bryan geeft aan dat hij ontzettend goed is opgevangen door zijn nieuwe spelers en staf. ‘Ik was gelijk één van de mannen en dat helpt enorm om je aan te passen.’

‘Snel gegaan’ lijkt een understatement in het verhaal van Bryan Sirvania. Als je in het eerste elftal van De Treffers op Tweede Divisie niveau je debuut maakt terwijl je 17 jaar, 8 maanden, 2 weken en 5 dagen bent dan gaat het snel. Heel snel. Zoals eerder aangegeven was de wedstrijd in Werkendam tegen Kozakken Boys zijn debuut.
Een tweetal weken eerder zat Bryan voor het eerst bij de selectie voor de wedstrijd tegen uiteindelijke kampioen Jong AZ. Bryan speelde niet maar dat volgde later.

De eerste basisplaats viel te noteren in de, met 2-0 gewonnen, thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Bryan speelde in het centrum met Joris Janssen en speelde alsof hij al een bak aan ervaring had in het eerste. De rust, het zelfvertrouwen, het talent kwam naar voren door zijn eenvoud. In het huidige seizoen kwam Bryan al tot 378 minuten in het eerste elftal. Hiervan drie keer als basisspeler en zeven keer als invaller.

Om even een indruk te geven over de leeftijd van Bryan. Op het moment doet Bryan eindexamen aan de HAVO. Wat deed u toen u 17 was? Voor sommige was dat de tijd dat je altijd met een schooltas vol boeken achterop de bagagedrager van huis ging. Wel met spin, want anders kon je onderweg twintig keer stoppen om de tas opnieuw op de fiets te doen. Voor anderen was dit de tijd van relaxen, nergens druk om maken en doen waar je zin in hebt. Vast staat dat het voor vele lezers in ieder geval ontzettend lang geleden is.
Voor Bryan de realiteit en voor volgend jaar gaat heeft Bryan zich ingeschreven voor de opleiding Bedrijfseconomie op de HAN in zijn woonplaats Nijmegen.

Als doel heeft Bryan zich gesteld om zich verder te ontwikkelen bij De Treffers en nog meer te gaan leren van de staf en spelers bij het eerste. Dat Bryan met de ontwikkeling goed op weg is, is niet alleen bij De Treffers opgevallen. Bryan is één van de vier genomineerden voor de titel ‘Grootste talent 2e Divisie t/m 1e Klasse’ bij het Amateurvoetbalgala voor de regio Nijmegen – Maasland.
‘Toen ik het hoorde was ik verrast. Ik ben er erg blij mee en zie het als een hele eer en stimulans om me nog verder te gaan ontwikkelen.’

Bryan heeft zijn eerste contract bij De Treffers getekend en zal de komende twee jaar zijn ontwikkeling nog verder vorm gaan geven op Sportpark Zuid.

 

Door: De Treffers

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.