Futsal: Prima uitgangspositie in play-offs voor winnend LZV Kuypers (FOTO/VIDEO)

Nacompetitie : Afgelopen vrijdag heeft LZV Kuypers Hair & Wellness met 2-1 gewonnen van MSV Zeemacht. Hierdoor heeft het goede zaken gedaan met het oog op aankomende vrijdag. Aankomende vrijdag zal namelijk de return worden gespeeld in Den Helder. Mocht LZV Kuypers Hair & Wellness doorgaan, zal het nog twee teams moeten verslaan voor een plek in de Eredivisie volgend seizoen.

 

LZV Kuypers Hair & Wellness begon de wedstrijd goed. Er werd gedisciplineerd verdedigd en hier en daar werden een aantal kansen gecreëerd.  Toch was het MSV Zeemacht dat op voorsprong kwam. Een vrije trap werd hard door de muur geschoten en liet Gijs Sanders, die overigens sterk keepte, hierdoor kansloos. LZV Kuypers Hair & Wellness liet zich niet van het pad brengen en bleef doorgaan waar het gebleven was. Na een mooie aanval wist Mattheys Kuypers te scoren waardoor er een 1-1 ruststand op het scorebord stond.

De tweede helft was het wedstrijdbeeld identiek aan de eerste helft. MSV Zeemacht speelde zeer afwachtend en probeerde vooral om geen goals tegen te krijgen. LZV Kuypers Hair & Wellness daarentegen was juist op zoek naar de voorsprong. De voorsprong kwam er uiteindelijk ook door een goede actie van André Kuypers, die hem laag in de hoek schoot. Hierna werd er van beide kanten geen risico meer genomen en was de wedstrijd gespeeld.

Een 2-1 winst waardoor er een prima uitgangspositie is neergezet. Aankomende vrijdag zal deze winst verdedigd moeten worden in Den Helder. Wanneer dit lukt zal de week er op de volgende wedstrijd worden gespeeld in de strijd om een plek voor de Eredivisie.

Door: Janik Wolters

Meer zaalvoetbal vind je hier