SCP eindigt in linkerrijtje na zege op Ewijk (Fotoreeks)

Puiflijk, zondagmiddag 14 mei. Vandaag staat alweer de laatste competitiewedstrijd van SCP1 op het programma, thuis tegen Ewijk 1.  Uit in Ewijk werd een 3-3 gelijkspel, waarbij Remy Heijnen, Bram Zegers en Joost Heijnen de doelpuntenmakers waren. SCP heeft zich de afgelopen weken al knap veilig gespeeld, dus vandaag kunnen de mannen, onder leiding van trainer Ron IJsbrandij, lekker vrijuit spelen.
Bovendien nemen we deze laatste wedstrijd ook afscheid van verdediger Wesley Janssen, allrounder Murat Ayhan, spits Bram Zegers en keeper Jan van den Hater. Ook Ron IJsbrandij zelf neemt afscheid van de club en gaat vanaf komend seizoen bij Victoria ’25 1 aan de slag als hoofdtrainer. Wat zou het mooi zijn als we de laatste keer dit seizoen de 3 punten in Puiflijk kunnen houden!

Voor Wesley Janssen en Murat Ayhan begon de wedstrijd extra bijzonder. De twee dochters van Murat en Wesley’s zoon en dochter waren namelijk de extra speciale pupillen van de week en lieten tijdens de warming up al zien dat zij overduidelijk het voetbal-talent van hun vaders hebben geërfd. Nadat de pupillen aan de hand van hun vaders de aftrap hadden genomen en vol in de aanval waren gegaan, begon de laatste competitiewedstrijd van SCP dan echt.

De wedstrijd begon meteen fel met veel mogelijkheden voor beide teams. Zo voorkwamen zowel Wesley Janssen als Sonny Vissers een aanval van Ewijk en leverde een snelle aanvalsactie van Bram Oosterbroek een corner op, maar hieruit wist SCP helaas nog geen echte kans uit te creëren. Ewijk speelde fel, voorkwam een aanval van Murat Ayhan door hem vol in zijn rug te raken en onderschepte met maar liefst 3 man sterk Bram Zegers in zijn weg richting Ewijks doel. In de 22e minuut zag Wesley Janssen zijn kopbal nèt langs het doel van de Ewijkse keeper gaan. Ook Sonny Vissers kreeg een goede kopkans, maar ook hij kopte nèt naast. Jan van den Hater wist vervolgens met meerdere mooie reddingen op rij te voorkomen dat Ewijk op voorsprong zou komen. In de 35e minuut kende de scheidsrechter een al dan niet terechte penalty toe aan Ewijk nadat Wesley Janssen een overtreding zou hebben gemaakt op een aanvaller van Ewijk. Waar Aiko Sonneveld zich vorige week onsterfelijk maakte door een penalty te stoppen, was het vandaag ook Jan van den Hater die door alle aanwezige SCP supporters flink werd toegejuicht nadat hij de strafschop knap wist te stoppen en ook de tweede poging van Ewijk met een snoekduik buiten zijn doel wist te houden.

De tweede helft nam Jasper Lelivelt de plek in van Bram Zegers, die wegens een blessure zijn avontuur bij SCP1 helaas voortijdig moest beëindigen. In de 46e minuut werd ook Rik Baars gewisseld en bracht trainer Ron IJsbrandij , Remy Heijnen in het veld. SCP creëerde net als in de 1e helft veel mooie kansen en was er echt op gebrand die 1-0 te maken. In de 55e minuut bracht Murat Ayhan zijn ploeg voor de allerlaatste keer op voorsprong dankzij een pracht van een afstandsschot. Ewijk begon hierdoor wat gemener en ongecontroleerde te voetballen, waardoor er weinig aanvalsacties werden opgebouwd. SCP kwam echter goed weg na een fraai schot op de lat van Ewijk. Ewijk kwam vervolgens weer goed weg nadat zij bijna een eigen doelpunt veroorzaakte. In de 75e minuut kwam de publiekswissel voor Wesley Janssen en kwam Stijn den Biesen het veld in. Kort hierna kregen zowel Youp Oosterbroek als een speler van Ewijk geel na een gezamenlijke overtreding. Sonny Vissers, vanuit de achterhoede weer fel voorin, zag zijn doelpoging op aangeven van Bram Oosterbroek helaas weer net naast gaan. In de 81e minuut was het Oosterbroek zelf die zijn vrije trap prachtig binnen krulde en de voorsprong van SCP verdubbelde: 2-0. In de 85e minuut werd ook Marvin Derks bestraft met een gele kaart vanwege een overtreding op een aanvaller van Ewijk. In de laatste minuten van de tweede helft werd een vrije trap van Ewijk goed gestopt door keeper Jan van den Hater en wist met deze actie zijn doel voor de laatste keer als keeper van het 1e elftal schoon te houden. Eindstand 2-0.

Na de wedstrijd werden Murat Ayhan, Wesley Janssen, Bram Zegers, Jan van den Hater, trainer Ron IJsbrandij en verzorgster Danique Smits omringd door spelers en supporters uitgebreid in het zonnetje gezet waarna Ron IJsbrandij met een geheel eigen versie van “Ziege Zage” het seizoen in stijl afsloot!

SCP is echt in het seizoen gegroeid en heeft met een knappe 7e plaats (en dus het linkerrijtje!) weer bewezen de 4e klasse absoluut waardig te zijn. Komend seizoen zal het 1e elftal onder leiding staan van hoofdtrainer Gerard van Zwam en zal de selectie extra versterkt worden met: Kevin van Buuren, Jowin Roos, Oscar van Wezel, Joel Willems, Berry Nijs, Eli Wuarbanaran, voormalig SCP-er Michael Zuidhoek en 3 A-spelers.

De getalenteerde middenvelder is genomineerd voor de titel “Beste Speler 2e Klasse t/m 5e Klasse” voor het Amateurvoetbalgala Regio Nijmegen / Maasland 2017! Stemmen kan hier!

Klik HIER voor meer foto’s

 

Door: Romy Stunnenberg

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.