VIOS degradeert na pyrrusoverwinning op VVOP

Zaterdag begon VIOS in Vaassen aan de laatste wedstrijd van de competitie in de wetenschap dat nog 1 punt moest worden goedgemaakt op VRC om via de nacompetitie degradatie nog af te wenden. Vooraf bestond de vrees dat VRC bij Blauw Geel’55 niet in de problemen zou komen. Die vrees bleek gerechtvaardigd, want in Ede had Blauw Geel’55 het laatste stukje sportiviteit overboord gegooid, en gaf VRC vrije doortocht.

Hiervan nog onwetend ging VIOS vanaf het begin op zoek naar een overwinning. Zonder slag of stoot ging dit niet, want hoewel er voor VVOP niets op het spel stond, gaf de ploeg uit Voorthuizen geen cadeautjes weg. Al in de 12e minuut kwam VVOP op voorsprong. De doorgebroken Tim van de Vis bereikte met een lage voorzet Niek Bos, die van dichtbij 0-1 binnenschoot. 2 minuten later kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Met een steekpass werd Erik Koldenhof bereikt, die op knappe wijze afrondde. Na deze stormachtige openingsfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. VIOS deed verwoedde pogingen om een voorsprong te forceren, maar de snelle uitvallen van VVOP waren regelmatig dreigend. Grote kansen leverde dat voor de beide ploegen echter niet op, zodat met 1-1 de rust werd bereikt.

Kort na rust kwam VIOS op de gewenste voorsprong. Een handsbal in het strafschopgebied leverde VIOS een penalty op. Dennis Gerritsen passeerde VVOP doelman Pieter Verwaal met een strak schot in de rechter benedenhoek. Nadat VIOS op voorsprong kwam probeerde VVOP nog wel om op gelijke hoogte te komen, maar de echte wil en noodzaak ontbrak. VIOS kreeg meer ruimte en had, als het iets zorgvuldiger had gespeeld, de wedstrijd al kunnen beslissen. Grootste kans was er voor de invaller Noah Tuasela, die een vrije schietkans met zijn eerste balcontact hoog overschoot. Nu was het wachten op de slotminuut, toen VIOS opnieuw een penalty kreeg. Ditmaal was het Koldenhof, die zijn laatste wedstrijd voor het vlaggenschip speelde, die invaller doelman Dirk van Meerveld passeerde. Na de publiekswissel van Koldenhof blies scheidsrechter Heusschen voor de laatste maal en was de degradatie voor VIOS ondanks de 3-1 overwinning een feit.

Na afloop was er lof voor Erik Koldenhof. Met 144 competitiedoelpunten, was hij de bepalende kracht in het elftal van VIOS in de afgelopen 8 succesvolle seizoenen.

 

Door: Frits Prins

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.