OWIOS verliest de laatste thuiswedstrijd van Hierden

In de laatste wedstrijd van de competitie verzuimde OWIOS om de winst te pakken tegen kampioen Hierden. OWIOS gooide niet definitief de wedstrijd in het slot en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd in de slotminuten. Hierden scoorde nog twee keer en bezorgde OWIOS een 3-4 nederlaag. Door deze nederlaag eindigt OWIOS op een 7e plaats met 36 punten uit 26 wedstrijden.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en er ontstond een attractieve wedstrijd met veel ruimte en kansen aan beide zijden. De eerste kans was voor OWIOS, maar Hendri Nagelhout kwam net te laat om de corner van Bennie Veldhoen binnen te tikken. Na ruim 10 minuten gaf de beste man aan OWIOS-zijde Bennie Veldhoen een verkeerde terugspeelbal in de voeten van Ali El Haddadi. Maar Ali El Haddadi wilde het voor keeper Chris van de Poll veel te mooi afmaken en lobte de bal over het doel. Enkele minuten later was een voorzet van Bennie Veldhoen net te scherp om Nabil Essaddouqi te bereiken en de bal ging voor het doel van Hierden langs. Met mogelijkheden over en weer was het toch Hierden dan na een half uur de leiding nam. De rappe Senad Salihi gaf voor en de bal werd binnen gelopen door Ouanis Akachar; 0-1. Binnen de minuut was het eerst Arjan Vorsselman die keeper Remon Vlieger van Hierden aan het werk zette. Drie minuten later kwam OWIOS al weer langszij. Een diepe bal van Hendri Nagelhout werd compleet foutief verwerkt in de achterste linie van Hierden. Dit gaf Nabil Essaddouqi de gelegenheid om alleen af te gaan op de keeper en oog-in-oog met Remon Vlieger maakte hij geen fout; 1-1. Vlak voor rust kwam OWIOS op voorsprong. Cornell Balk snelde er vandoor en dook de 16 in. Op het moment dat hij wilde schieten, kreeg hij een duw in de rug. Een strafschop die door Bennie Veldhoen feilloos werd benut; 2-1.

Na rust was het OWIOS dat de boventoon voerde. OWIOS had het middenveld in handen en had telkens ruimte om er uit te komen. Vanaf het middenveld stoomde Bennie Veldhoen op en schoot via een verdediger de 3-1 op het scorebord. Hij tekende voor zijn 17e doelpunt deze competitie. Twee minuten later kon OWIOS de wedstrijd definitief in het slot gooien. Nabil Essaddouqi heeft alle ruimte aan de rechterkant en zet de bal prima voor op Cornell Balk. Cornell Balk kan de bal binnenschieten en de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar hij raakt de bal geheel verkeerd. En zoals wel vaker het afgelopen seizoen, een minuut later ligt de bal bij de eerste mogelijkheid  in het doel bij OWIOS. Een schot van afstand belandt op de paal en de rebound is een prooi voor Ouanis Akachar; 3-2. De wedstrijd rolt langzaam naar het einde en OWIOS leek de overwinning binnen te halen. Leek, want in de 89e minuut was het echter Senad Salihi die de gelijkmaker toch nog op het bord zette. In blessuretijd kreeg OWIOS helemaal de deksel op de neus. Weifelend ingrijpen in de verdediging zorgde ervoor dat Joey Visser de 3-4 op het bord zette en bezorgde Hierden hiermee 3 punten. OWIOS bleef met deze nederlaag steken op de 7e plaats. Een positie die beter is dan vorig seizoen en voldoet aan de oorspronkelijke doelstelling. Maar gaande weg het seizoen had er meer ingezeten voor OWIOS. Patrick Mensink speelde zijn laatste wedstrijd in OWIOS 1 en verlaat na 5 seizoenen de groen-witten voor Hatto Heim. 

Opstelling:  Van de Poll, Boon, Snoek, Nagelhout, Veldkamp, Mensink (90. Hoogland), Veldhoen, Van den Hul, Vorsselman (70. Van Haagen),  Essaddouqi (80. Bultman), Balk

Scoreverloop:
’35 – 0-1 – Ouanis Akachar
’38 – 0-1 – Nabil Essaddouqi
’42 – 2-1 – Bennie Veldhoen (pen.)
’53 – 3-1 – Bennie Veldhoen
’56 – 3-2 – Ouanis Akachar
’89 – 3-3 – Senad Salihi
’90 – 3-4 – Joey Visser

 

Door: Jacko van den Bosch

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.