Hatto Heim eindigt seizoen met nederlaag tegen Olympia'28 (Fotoreeks)

Vandaag de laatste competitie wedstrijd tegen Olympia’28 uit Hasselt. Door dat de geplande scheidsrechter niet kwam opdagen begon de wedstrijd een half uurtje later. De K.N.V.B. kon gelukkig Mike Blok uit Hattem regelen om deze wedstrijd te fluiten. Tijdens de opkomst liepen de jongens van JO9-1 en de mannen van JO19-1 mee het veld op. Deze twee teams waren namelijk kampioen geworden en werden toe gesproken door onze voorzitter Andries Agterhuis. Dan de wedstrijd van deze middag.
IMG_4771
Een matige eerste helft van beide kanten de eerste twintig minuten van beide teams. Kansjes waren er nauwelijks en het spel was gewoon weg erg slodderig. Maar zowaar een aanval van Olympia’28 , nummer 19 Thomas van Milgen werd niet aangepakt en mocht zo met een geplaatst schot in het hoekje de score openen 0-1. Dat er voor Hatto Heim niks meer op het spel stond was aan alles te merken.

IMG_4817

Er was geen strijd en passie zoals tegen onder andere S.V.I. paar weekjes geleden. Maar met een mooie actie van Jasper Wichers die het strafschop binnen kwam , maar hij werd van achteren aangetikt en Hatto Heim kreeg terecht een strafschop. Achter de bal ging staan de man die na 16 seizoenen in het eerste te hebben gespeeld afscheid gaat nemen Jurgen van der Weerd. Hij wilde met een heuse Panenka:een penalty met lef én fijngevoeligheid de bal inschieten , maar doelman Jeroen Bos kon de bal eenvoudig pakken.

IMG_4851

Tweede helft begon Hatto Heim sterk en scherp. Een mooie voorzet van Jurgen werd hard ingekopt door Niels van der Velde 1-1. Daarna het zelfde spelbeeld als de eerste helft. Twintig minuten voor tijd een corner genomen door Winand Meilink werd door Michel Koridon knap ingekopt. Maar werd knap gered op de lijn door één van de verdedigers van Olympia’28. Daarna een publiekswissel , Jurgen van der Weerd werd gewisseld en nam zo afscheid van Hatto Heim 1. 16 seizoenen , 75 doelpunten (statistieken van Joop Leferink) de ene nog mooier dan de andere. Officiële afscheid is zaterdag 20 mei tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Vlak voor tijd was er nog een counter van Olympia’28 , Valery Leusink scoorde de 1-2 en dat was ook meteen de eindstand.

Zoals gezegd zaterdag 20 mei de laatste wedstrijd voor de vakantie ,dan is Hatto Heim gastheer van PEC Zwolle aanvang 17.00 uur.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Door: Gradus Dijkman

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.