Komend seizoen een nieuw zaterdag eerste team bij Quick 1888 o.l.v. Ulrich Crüden (Interview)

Nijmegen – In het voetbalseizoen 2017-2018 zal een nieuw zaterdagteam voor Quick 1888 uitkomen in de standaard zaterdagcompetitie en waarschijnlijk ingedeeld worden in de zaterdag klasse oost 4A.

Met dit team keren een aantal oud-(jeugd)spelers van Quick 1888 terug naar hun oorspronkelijke club. Quick 1888 heeft Ulrich Crüden, oud-trainer van Quick 1888 zondag 1 bereid gevonden om trainer van dit team te worden.

Doelstelling

Crüden is zeer content met zijn terugkeer als hoofdtrainer bij Quick 1888. “Hoewel ik het heel erg naar mijn zin heb bij Trekvogels (coördinator jeugdbestuur),  heb ik het gemist om als trainer aan de slag te kunnen gaan. Ik ken Quick 1888 natuurlijk goed, toen men mij benaderde, heb ik niet lang na hoeven denken. We gaan een nieuw elftal smeden van oud-Quickspelers maar ook met nieuwe  spelers uit de regio. In het eerste jaar is het lastig om te zeggen hoe en wat. Ik wil een selectie samenstellen die serieus komt trainen en waarbij het voetbal centraal staat.  De doelstelling is om zaterdags lekker te kunnen ballen, waarbij plezier en prestatie samengaan. Hoe ver we komen, de tijd zal het wel leren”, aldus een gemotiveerde Crüden.

 

Derby’s

Met het debuteren in de 4e klasse staan er een aantal leuke Nijmeegse derby’s voor de zaterdagploeg van Quick 1888 op het programma, waaronder een wedstrijd tegen Uni vv,  SV Nijmegen, Oranje Blauw en Alverna die allemaal in deze klasse uitkomen. “Derby’s zijn voor de spelers hartstikke leuk, dat motiveert hen. Belangrijk is dat we zonder al te veel kleerscheuren door de derby’s komen.”

Samenwerking

Met het opzetten van een zaterdagteam krijgt Quick 1888 niet alleen meer leden. Het mes snijdt aan twee kanten: de spelers die het vanuit de jeugd niet redden in het zondag 1-team, kunnen in het zaterdagteam rijpen en minuten maken. Ze hoeven de club niet meer te verlaten om elders in het eerste te kunnen spelen. Dat geldt ook voor de spelers die afvallen bij de zondagselectie. Er zijn voldoende voetballers die om privéredenen niet op zondag willen spelen, terwijl het zeer bruikbare spelers zijn. Het is voor hen ideaal dat zij door deze mogelijkheid de club niet hoeven verlaten. “Ik verwacht geen enkel probleem in de samenwerking met Ferdy Akankan (trainer zondag 1). Ik ken hem goed en zijn voetbalvisie en werkwijze komt overeen met mijn visie en gedachten”, aldus Ulrich Crüden.