Buurtverenigingen slaan handen in één voor het dames- en meisjesvoetbal O19

VSCO’61, OWIOS en ’t Harde zijn sinds seizoen 2016/2017 een samenwerkingsverband aangegaan om talentvolle meiden meer uitdaging te bieden. Er is een trainingsgroep meiden onder 19 opgericht. De meiden trainen één keer per maand op vrijdagavond met elkaar en hebben tot op heden 2 oefenwedstrijden gespeeld.

Tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen OWIOS JO15-1 was het duidelijk dat de meiden nog erg aan elkaar moesten wennen en deze werd mede daardoor overtuigend gewonnen door OWIOS.

Woensdagavond 3 mei spelen de meiden <19 op De Heughte in Oosterwolde. Voor sommige meiden is het wennen om in een geel-zwart tenue te spelen. Om 19.00 wordt er afgetrapt tegen Be Quick’28 MO-17. Het regioteam komt al binnen 10 minuten op 2-0 voorsprong. Er wordt goed over gespeeld. Lisa en Tamara weten de 1-0 en 2-0 binnen te schieten. Be Quick’28 MO17 laat het er niet bij zitten en zetten druk op de achterhoede van het regioteam. Door het goede druk zetten van Be Quick’28 scoren ze twee keer achter elkaar. Binnen 22 minuten staat het 2-2. Yvonne weet voor rust nog twee keer het net te vinden. De laatste met een volley vanaf de 20 meter. Op slag van rust vermaakt Gimara het publiek met een solo actie. Vanaf de middellijn kapt ze alle tegenkomende speelsters en als laatst de keeper uit! 5-2. In blessure tijd weet Tamara er nog 6-2 van te maken door een diepe bal van Yvonne.

Het regioteam wisselt een aantal meiden. Er wordt onrustig gespeeld in de start van de tweede helft. Be Quick’28 weet na 10 minuten te scoren. Diepe bal achter de verdediging van het regioteam weet de linksbuiten binnenkant paal af te maken. 6-3. Opnieuw is het de snelle Gimara die na 65 minuten langs de laatste man sprint en de keeper uit kapt. Haar fraaie actie brengt de uitslag op 7-3. Binnen een paar minuten weet Fabienne vanaf de links buiten een voorzet van Tamara in te tikken. Gimara weet opnieuw het net te vinden. Be Quick’28 doet nog een laatste poging en scoort de 9-4. Als de wedstrijd bijna afgelopen is weet Fabienne de tiende goal te maken.

Eindstand 10-4. Volgend seizoen zal er aan deze samenwerking een vervolg worden gegeven.

Opstelling foto; Bovenste rij van links naar rechts: Maartje Kreek (VSCO’61), Lisa Dickhof (OWIOS), Laura Boeve (VSCO’61), Dianne Claassen (Sv ’t Harde), Fabienne Palm (Sv ’t Harde), Tamara Boender (Sv ’t Harde), Demi Sneller (OWIOS)

Onderste rij van links naar rechts: Kim Bruijnes (VSCO’61), Janine Schoonhoven (VSCO’61), Yvonne Schoonhoven (VSCO’61), Mirjam Klompmaker (VSCO’61), Gimara Nortan (Sv ’t Harde), Lianne Oosterhof (OWIOS)

 

Door: Melissa van Dorp

Meer vrouwenvoetbal vind je hier