Orion en Germania degraderen uit de koningsklasse, Quick1888 en Bemmel in N/C

Nijmegen – Eerste klassers Germania en Orion zijn op voorlaatste speeldag gedegradeerd uit de koningsklasse. Een klasse waarin de krachtverschillen niet erg groot zijn is het doek gevallen voor beide verengingen. 

Germania en Orion 

Omdat TVC won lag de druk op Groesbeekse Germania om directe degradatie te ontlopen. Het werd een nachtmerrie voor de ploeg van Piet de Kruijf.  In Groesbeek was Ritgersbeek met 3-5 te sterk.

Orion verloor op vreemde bodem met 1-0 van subtopper Alcides en keert na twee seizoen terug naar de 2e klasse. Orion dat twee seizoen terug geschiedenis schreef door twee keer achter elkaar te promoveren heeft grote plannen voor komend seizoen. Griekse Kyriakos Antonoglou wordt vervanger door Maldenaar Jeroen van Haaren die Orion komend seizoen succes moet bezorgen.

BVC’12

Met nog één laatste thuisduel voor de boeg tegen Heino is BVC gisteren uit bij Stevo kampioen geworden door de eigen winst (0-3) en de zege van Bemmel uit bij Quick (1-3).

BVC heeft dit seizoen continue bovenin meegedraaid en wist bovendien de 2e periodetitel binnen te slepen. Een zeer knappe prestatie van de ploeg van Luuk Maes als debutant in de eerste klasse.

Volgend seizoen komt BVC voor het eerst in haar geschiedenis uit in de hoofdklasse en zullen andere regionale derby’s ontstaan zoals de kraker BVC – De Bataven of RKHVV- BVC en Woezik – BVC.  De gemeente Berg en Dal zal rekening moeten houden met grote aantal bezoekers tijdens de derby’s en/of grote wedstrijden. Daardoor parkeerproblemen rondom het sportpark op korte termijn moeten oplossen c.q. parkeerplaats van Wylerbergmeer openstellen.

Bemmel / Quick 1888

Bemmel (1ste periode) en Quick (3e periode) zitten in de nacompetitie maar de strijd voor het laatste ticket voor de nacompetitie is nog niet beslist. Alcides of Rohda Raalte zal de tweede periode van BVC overnemen.

Klik hier voor alle uitslagen en standen in deze klasse