Voorbeschouwing: Gelderse Derby 2e divisie: De Treffers- FC Lienden

In speelronde 31 van de Tweede divisie reist FC Lienden zondag af naar Groesbeek om op Sportpark Zuid aan te treden tegen De Treffers. Een lastige uitwedstrijd voor de ploeg van Hans Kraay jr. gezien de verrichtingen van de Groesbekers in deze competitie

De ploeg staat op een knappe derde plek en is winnaar geworden van de tweede periode. Hiermee is plaatsing voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker afgedwongen. Voor FC Lienden staat er nog zeker wat op het spel. Ondanks de 39 behaalde punten is de ploeg nog steeds niet gevrijwaard van degradatiezorgen en het gevaar van eventuele nacompetitie dreigt nog immer. De eclatante 0-5 zege afgelopen maandag (2e Paasdag) bij VVSB heeft de Betuwse ploeg hopelijk vleugels gegeven zodat zondag in Groesbeek opnieuw een goed resultaat behaald wordt.

De heenwedstrijd in Lienden tussen beide ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Deze matige wedstrijd, waarin De Treffers tweemaal een voorsprong nam, verdiende geen winnaar. Vooral in thuiswedstrijden komen De Treffers dit seizoen goed voor de dag. Alleen van Barendrecht en AFC (afgelopen maandag) werd in eigen huis verloren. Na Jong AZ is het ook de ploeg met het beste doelsaldo wat de kracht van de formatie van trainer Anton Janssen wel onderstreept. Met Wesley Meeuwsen en Robert Mutzers beschikt de Groesbeekse ploeg over productieve aanvallers. Middenvelder Twan Smits zal dit seizoen niet meer in actie komen bij de rood-zwarten na een heupoperatie.

De Treffers en FC Lienden zijn geen onbekenden van elkaar. Al seizoenen treffen beide teams elkaar met wisselende resultaten. Vanaf 2010-11 waren er 13 ontmoetingen tussen beide zondagteams met vijf maal een gelijkspel als resultaat. Vijf keer won de Betuwse ploeg en drie maal zegevierde de Groesbeekse formatie. De wedstrijden tussen beide Gelderse ploegen zijn over het algemeen best doelpuntrijk.

FC Lienden zal zondag met minimaal 1 punt zondag uit Groesbeek willen vertrekken. De ploeg wil zo snel mogelijk richting 42 punten wat voldoende geacht wordt om definitief zorgenvrij de competitie te kunnen afmaken. Na de wisselvallige resultaten van het dubbel programma met Pasen is opnieuw een goed resultaat in een uitwedstrijd welkom. Hierbij ook met een schuin oog kijkend naar het resterende programma van de Liendense ploeg met tegenstanders als Jong AZ en Kozakken Boys. Na de prima vertoning in Noordwijkerhout tegen VVSB zullen de supporters met vertrouwen de reis naar Groesbeek maken om een gemotiveerd en strijdend FC Lienden te steunen in de jacht op punten. Bij FC Lienden zijn Mo Ajiach en Guido van Rijn na hun wedstrijd schorsing weer beschikbaar. De wedstrijd De Treffers – FC Lienden begint op sportpark ‘Zuid’ in Groesbeek om 14.30 uur. Als scheidsrechter is aangesteld Freek van Herk uit Breda.

 

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.