Voorbeschouwing: AGOVV op bezoek bij kersverse periodekampioen Renswoude

Het eind van het seizoen nadert. Nog vier wedstrijden: twee keer thuis en twee keer uit. AGOVV heeft ieder punt keihard nodig. In speelronde 23 trekt de ploeg van Jerry Cooke naar Renswoude. De nummer twee in 2G sleepte vorig weekend de tweede periodetitel binnen door thuis met 2-1 te winnen van Lunteren.

Eerder dit seizoen: 12 november 2016 (speelronde 10)

AGOVV – Renswoude 2-2 (2-1).

19. Henk van Essen 0-1, 22. Marco Bosz 1-1, 37. Raymon van Buren 2-1, 79. Jeffrey van Deuveren 2-2.

Een gelijkopgaande strijd tussen beide ploegen voltrok zich op sportpark Berg en Bos. Waar de ‘Blauwen’ in de eerste drie kwartier de bovenliggende waren, was Renswoude dat in de tweede helft. Hoewel AGOVV in de eerste helft het meeste aanspraak maakte op de openingstreffer, scoorden de bezoekers als eerst. Na negentien minuten profiteerde Renswoude-aanvoerder Henk van Essen van een fout in de AGOVV-verdediging. Doelman Martijn Harleman kon niet meer voorkomen dat Van Essen doel trof. De ‘Blauwen bleven echter onverstoord doorgaan en drie minuten later werd de stand dan ook al weer gelijkgetrokken. Marco Bosz trof doel met een prachtige vrije trap die in de rechterbovenhoek belandde. AGOVV zette het goede spel door richting het eind van de eerste helft en Raymon van Buren wist de thuisploeg zelfs op voorsprong te schieten na een prima assist van Yuri Brentjens. In de tweede helft drong Renswoude aan, maar duurde het lang voordat de gelijkmaker viel. Die kwam uiteindelijk na 79 minuten voetbal via Jeffrey van Deuveren. Met de invallers Lars Hoekman en Ramazan Albayrak probeerde AGOVV nog een driepunter over de streep te trekken, maar een punt bleek het hoogst haalbare. Lees verder

 

Door:  Armon Veeneman / AGOVV

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.