Hattrick Maikel Peters niet voldoende voor volle winst Arnhemia (Foto's)

Het paasweekend zou normaal gesproken vrij van voetbal zijn voor Arnhemia, maar na een onverwachte afgelasting enige weken geleden, moest Arnhemia toch vandaag aantreden. Trainer Marco Bosch had een weekje zon geboekt en kon er dan ook niet bij zijn en zijn honneurs werden waargenomen door Flip Witjes. Na de nodige personele problemen getackeld te hebben togen wij toch vol vertrouwen richting Loo.

De sterke wind van vandaag zou veel afbreuk doen aan het voetbal van vandaag. De eerste mogelijkheden kwamen al snel, waarbij Ferdi RS de eerste mogelijkheid kreeg in de 8e minuut. Kort daarna wordt Romano Melsasail op rechts weggestuurd en zijn voorzet ging (mede door de wind) net voorbij aan Stefan Bierman. Na een half uur kregen wij een corner te nemen en hierbij kreeg Maikel Peters duidelijk hulp van de wind. De bal valt bij de tweede paal rechtstreeks in het doel: 0-1. Enkele minuten later een magnifieke actie van Stefan Bierman die de bal vrijspeelt en aflegt. Het is opnieuw Maikel Peters die met veel gevoel de bal richting de verre kruising stuurt en de doelman van Loo kansloos laat. Helaas waren we niet in staat deze stand tot aan de rust te behouden omdat eigenlijk geheel onnodig de linkerspits van de gastheren het zestienmetergebied binnen kon gaan en ook de gelegenheid kreeg af te drukken.

Kort na rust slaat het noodlot al snel toe. In de 46e minuut is doelman Barwari al kansloos als Nicky Brouwer de bal met de hand raakt op de doellijn. De scheidsrechter toonde geen clementie en naast de terechte penalty geeft hij ook nog eens rood. Arnhemia besluit geen concessies te doen en gaat achterin één op één spelen. In de 61e minuut is er eerst een harde pegel van Nikola Nino Budimir die via onderkant lat weer het veld in springt. Daarna levert een van de vele acties van Raaijen een terechte penalty op en dat is vandaag opnieuw een klusje voor Maikel Peters. Hij verzilvert deze strafschop en scoort daarmee zijn derde doelpunt van vandaag: 2-3. Loo gaat, met behulp van de sterke wind en gebruik makend van de lengte in hun ploeg, de ballen hoog voor het doel brengen en dat levert doorlopend gevaar op. Nadat wij al een paar keer goed weg waren gekomen, komt Loo toch kort voor het einde een beetje gelukkig aan de gelijkmaker en kort daarna klinkt het eindsignaal en verliet Arnhemia toch enigszins teleurgesteld het veld.

Meer foto’s vind je hier

 

Door: Sjaak Bouwmeister

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.