Suggestie: scheidsrechter geeft duur blessuretijd aan trainers door

Niet zelden valt de beslissing in het amateurvoetbal in de blessuretijd. Voor betrokkenen is vaak onduidelijk hoeveel extra speelminuten de scheidsrechter zal bijtrekken, waardoor treffers in blessuretijd extra frustratie kunnen geven.

De ervaren WVV Wageningen trainer John van Dijk heeft hier een even simpele als doeltreffende oplossing voor: “Bij het amateurvoetbal is er geen vierde man aanwezig die na 90 minuten kenbaar maakt hoeveel blessuretijd erbij komt. Dit kan makkelijk opgelost worden door de scheidsrechter aan het eind van de reguliere speeltijd aan beide trainers door te laten geven hoeveel extra minuten er minimaal bij komen. De trainers kunnen hier nu rekening mee houden en het slot van de wedstrijd is eerlijker en duidelijker”.

Door de Redactie

Meer nieuws lees je hier