Sterk Ruurlo zet laaggeklasseerde KSV eenvoudig opzij (FOTOREEKS)

KSV 1 verloor vandaag met maar liefst 5-0 in en tegen Ruurlo. Tegen de nummer twee van de ranglijst kwam KSV er niet aan te pas.

Na de lastige wedstrijd van vorige week tegen koploper AD’69 volgde vandaag de volgende moeilijke wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Ruurlo. In het eerste kwartier is er vooral balbezit voor Ruurlo. De thuisploeg combineert vooral op het middenveld zonder kansen voor het doel, dit is vooral te danken aan de iets defensievere opstelling van KSV.

In de 16e minuut het eerste wapenfeit van KSV het geen uiteindelijk resulteert in een hoekschop voor KSV, een goede voorzet, de bal wordt alleen door iedereen gemist. In de 18e minuut komt Max Elshof in het bezit van de bal op de rand van de 16 meter na een goede verovering van de bal op het middenveld wat bijna resulteert in een schiet mogelijkheid voor Max Elshof.

In de 25 minuut krijgt Ruurlo een zeer grote kans, deze kan nog ter nauwer nood door Jorit worden gered. Vanuit deze kans wordt Ruurlo sterker en begint een klein offensief, dit offensief leidt tot een corner in de 30e minuut. De bal wordt afgeslagen maar wordt opnieuw ingebracht en valt bij de tweede paal voor de voeten van een speler van Ruurlo die tegen de looprichting van de keeper in de bal beheerst binnen schuift 1-0.

Zo’n 5 minuten voor rust verliest KSV de bal op het middenveld, er volgt een snelle uitbraak midden door het hart van de verdediging van KSV, deze word wederom beheerst afgerond met een mooie lob in de verre hoek 2-0. Nog geen drie minuten later komt de ruststand op het scorebord, 3-0 een verwoestend schot van de rechtsbuiten van Ruurlo, in het dak van doel.

De tweede helft start met de rentree van Robert Stevens. KSV start de tweede helft net zo als de eerste helft met veel mensen achter de bal. Na een kwartier in de tweede helft krijgt men de bal niet weg en komt uiteindelijk voor de voeten van een speler van Ruurlo en wordt diagonaal in de lange hoek binnen geschoten 4-0.

In de 70e minuut volgt het eerste echte wapenfeit van KSV in de tweede helft een afstandsschot van de ingebrachte Stan Gunnewick resulteerde in een cornerbal. Deze indraaiende cornerbal gaat onder invloed van de wind over alles en iedereen heen. In de tweede helft heeft Ruurlo net zo als in de eerste helft het betere van het spel maar is niet meer zo sterk als de eerste helft. In de 81e minuut volgt nog een goede redding door Pascal, maar een paar minuten later kan hij niet voorkomen dat Ruurlo alsnog de 5-0  maakt.

Komende zondag speelt KSV de volgende belangrijke wedstrijd voor rechtstreeks klassebehoud thuis tegen Reünie.

Tekst: KSV

 

KLIK HIER VOOR HET ALBUM