DFS naar halve finale districtsbeker na winst op dapper DVS’33-2 (FOTOREEKS)

Gisteravond stond voor DFS de bekerwedstrijd tegen DVS’33 2 op het programma. Een gehavend DFS, waar zes basisspelers vanwege blessures en een schorsing ontbraken, won verdiend van de DVS’33 reserves die voetballend goed tegenstand boden.

De thuisploeg kwam na zes minuten al op voorsprong toen Alex Scheffer een rebound, na een prima schot van Melvin van Osenbruggen, binnenschoof, 1-0. De bezoekers voetbalde goed mee zonder dat men echt grote mogelijkheden creëerde. Voor DFS schoot Romein over terwijl Scheffer zijn inzet geblokt zag worden. Rond het half uur zagen de Ermeloërs een schot overvliegen terwijl een vrije trap van Van Wetering met moeite door doelman Tomatala gekeerd kon worden. Voor DFS zag de opgestoomde back Melvin Osenbruggen net voor de rust zijn doelpoging, met het hoofd klaargelegd door Scheffer, over de goal van Velanas gaan.

In de tweede helft hetzelfde beeld. DVS’33 2 voetbalde goed mee, zonder dat men echt kansen op een doelpunt kreeg. In de beginfase vond Scheffer wederom de voeten van doelman Velanas, waarna Wójt zijn rebound via een tegenstander net naast zag gaan. Vervolgens zag Rijnbeek nog een kopbal overgaan terwijl een schot van Romein naast verdween. Aan de andere kant overleefde DFS een inzet na een corner en zag men zelf een kopbal vanuit een vrije trap naast gaan. Bij DFS kwam Kiriwenno de moe gestreden Scheffer, die een week ziek was geweest, vervangen binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd strafte DFS balverlies op het middenveld van DVS ’33 2 af toen de weggestuurde Wójt spits De Ruiter op maat bediende die beheerst de bevrijdende 2-0 binnenschoot. Nadat wederom Velanas één op één prima redde scoorde de bezoekers via Folkers de aansluitingstreffer, 2-1. Spannend werd het echter niet meer, want een minuut later scoorde Dors na een prima assist van De Ruiter de beslissende 3-1.

Door deze overwinning heeft DFS zich voor het eerst in haar historie geplaats voor de halve finale van de districtsbeker oost. Tevens mag DFS volgend jaar voor de tweede keer in haar geschiedenis deelnemen aan de eerste ronde van de KNVB-beker.

A.s. zaterdag vervolgt DFS de competitie om 14:30 uur met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Swift.

Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen, Lorenzo Davids, Laurens Rijnbeek, Rody van Osenbruggen, Marc Harlaux, Nick Romein, Luciën Dors, Rafał  Wójt, Roy de Ruiter, Alex Scheffer (70.Zefanho Kiriwenno)

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Door: Corne Meijering

Meer over de beker vind je hier