Inhaalrace Achilles’29 biedt perspectief

Dankzij twee knappe overwinningen op FC Den Bosch en FC Volendam in vier dagen heeft Achilles’29 afgelopen paasweekend uitstekende zaken gedaan. Dankzij de inhaalrace maakt de ‘zekere degradant’ uit Groesbeek inmiddels kans om door een miraculeuze ontsnapping zich alsnog te handhaven in de Jupiler League.

Met nog drie wedstrijden op het programma is de achterstand op concurrent FC Dordrecht geslonken tot drie punten. Bovendien treffen beide ploegen elkaar vrijdag in een rechtstreeks duel op De Heikant. Wel heeft FC Dordrecht in de vorm van een veel beter doelsaldo een extra bonuspunt. Alleen de nummer 20 uit de eindrangschikking degradeert naar de Tweede Divisie.

De stand met nog drie wedstrijden op het programma:

  1. FC Dordrecht 35.23 (-25)
  2. Achilles’29 35.20 (-51)

Bij een nederlaag van Achilles’29 vrijdag valt het doek voor de formatie van Eric Meijers, bij een thuiszege wacht nog een spannende ontknoping. Het resterende programma voor beide degradatiekandidaten op een rij:

Vrijdag 21 april:
Achilles’29- FC Dordrecht

Vrijdag 28 april:
De Graafschap- Achilles’29
FC Dordrecht- FC Emmen

Vrijdag 5 mei:
Achilles’29- Jong PSV
FC Den Bosch- FC Dordrecht

 

Door de Redactie

Meer voer Achilles’29 lees je hier