FC Lienden op weg naar monsterscore tegen VVSB (Video)

Waren de druiven zaterdag nog zuur na de 0-2 thuisnederlaag tegen Kon. HFC en was het gemor niet van de lucht, Paasmaandag deed FC Lienden het enige juiste. Revanche nemen voor het teleurstellende resultaat en de slechte prestatie door de voeten te laten spreken en als ploeg een overtuigend resultaat neer te zetten. In Noordwijkerhout werd na een 0-2 ruststand een klinkende 0-5 zege behaald op het dit seizoen bepaald niet zwakke VVSB. Spits Danny van den Meiracker was met drie treffers de grote man aan Liendense zijde. Mo Bendadi en de komend seizoen van FC Lienden naar De Dijk (koploper in de 3e divisie zondag) overstappende Abderrahim Loukili tekenden voor de overige doelpunten. Was de wedstrijd tegen Kon. HFC cruciaal, deze zege was zeker zo belangrijk gezien het feit dat ook AFC en Kon. HFC (medeconcurrenten op de ranglijst) hun inhaalwedstrijd op 2e Paasdag wisten te winnen. Na vijf wedstrijden zonder winst kon de ploeg van trainer Hans Kraay jr. drie belangrijke punten bijschrijven en werden er goede zaken gedaan met het oog op het doelsaldo. De ploeg blijft op de ranglijst met een 12e plaats niet ver boven de degradatiezone want de nodige andere ploegen onderin behaalden dit Paasweekend ook punten. Het gat met de vier onderste plaatsen is nu wel zes punten met nog vier speelronden te gaan. FC Lienden gaat in de komende wedstrijden o.a. de nrs. 1 t/m 3 van de ranglijst nog treffen. Wetende dat 39 punten wel eens niet genoeg zou kunnen zijn kan er zeker nog niet achterover geleund worden. Het resultaat tegen VVSB moet  de ploeg het nodige vertrouwen geven richting de spannende slotfase wat betreft de onderste plaatsen in de Tweede divisie.

 

De wedstrijd VVSB – FC Lienden begon op sportpark ‘De Boekhorst’ voorspoedig voor de fel aan de wedstrijd begonnen Betuwse ploeg. Na 3 minuten draaide Mo Bendadi een cornerbal langs alles en iedereen rechtstreeks het doel in. Een lekkere opsteker voor de ploeg van Hans Kraay jr. nadat afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd nog door de ondergrens was gezakt. Het spel golfde vervolgens wat heen en weer waarbij de betere mogelijkheden voor FC Lienden waren. In de 33e minuut vergrootten de Liendenaren de voorsprong. Wie anders dan spits Danny van den Meiracker kopte bij de eerste paal raak uit een cornerbal van Mo Bendadi. Na rust bleef FC Lienden de betere ploeg tegen de thuisclub die duidelijk niet in goeden doen was deze 2e Paasdag, terwijl afgelopen zaterdag nog overtuigend met 1-3 gewonnen was in Amsterdam bij AFC.

Na ruim een uur spelen bracht FC Lienden de ploeg uit Noordwijkerhout de genadeslag toe. Danny van den Meiracker krulde de bal in de lange hoek binnen. VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) probeerde in het resterende deel nog wel iets terug te doen maar verder dan wat schoten kwam de ploeg niet. FC Lienden bleek effectiever en slaagde erin de score verder op te voeren. Eerst was het topscorer Abderrahim Loukili die scoorde en in de laatste minuut bepaalde Danny van den Meiracker met zijn derde doelpunt van de middag de eindstand op 0-5. De grootste overwinning van dit seizoen in de Tweede divisie was een feit en drie belangrijke punten, in een wedstrijd die niet verloren mocht worden, waren binnen.

Bij FC Lienden ontbraken de geblesseerden Frank Wiafe en Kars Vierwind alsmede geschorsten Guido van Rijn en Mo Ajiach. Wouter de Vogel was terug van een blessure en startte in de basis. Mo Bendadi en Jermo Wilsterman liepen in deze wedstrijd tegen een gele kaart aan.

De volgende wedstrijd van FC Lienden is a.s. zondag als in Groesboeek op sportpark Zuid aangetreden wordt tegen het dit seizoen sterk presterende De Treffers.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.