De Graafschap: nog twee kansen op nacompetitie

Behalve door het winnen van de vierde periodetitel kan De Graafschap ook nog via de eindstand een plek in de nacompetitie veroveren en zo het magere seizoen toch nog enige kleur geven.

Optie 1: Winnen vierde periodetitel

Na acht wedstrijden in de vierde periode heeft De Graafschap evenveel punten (19) als koploper Cambuur Leeuwarden, de overige ploegen zijn uitgeschakeld in de periodestrijd. Cambuur (plus 16) heeft echter een dusdanig veel beter doelsaldo dan De Graafschap (plus 10) dat de ploeg uit Doetinchem eigenlijk alleen nog kans maakt op de periodetitel wanneer het zelf vrijdag de lastige uitwedstrijd bij Almere City wint en Cambuur thuis punten verliest tegen RKC Waalwijk.

Optie 2: Positie bij de eerste tien

Voor de nacompetitie zijn via de ranglijst of door het winnen van een periodetitel zes ploegen vrijwel zeker geplaatst: Cambuur, FC Volendam, Almere City, MVV, NAC en Helmond Sport. Omdat Jong Ajax en Jong PSV zich niet kunnen plaatsen voor de nacompetitie geven plek negen en tien in de eindstand ook recht op een nacompetitieticket wanneer Cambuur de vierde periodetitel wint.

Voor de plaatsen 9 en 10 komen nog vier clubs in aanmerking:
FC Emmen 35.51 (+9)
FC Eindhoven 35.51 (-4)
RKC Waalwijk 35.50 (-6)
De Graafschap 35.46 (+7)

Wanneer De Graafschap uit de laatste drie wedstrijden (Almere City uit, Achilles’29 thuis en FC Oss uit) zeven of negen punten haalt behoort een tiende plaats tot de mogelijkheden. Wel is de ploeg van trainer Henk de Jong afhankelijk van de resultaten van de concurrentie.

De resterende programma’s van de andere kanshebbers:
FC Emmen: NAC thuis, FC Dordrecht uit, Jong Utrecht thuis
FC Eindhoven: VVV thuis, Cambuur uit, Helmond Sport thuis
RKC Waalwijk: Cambuur uit, Fortuna Sittard thuis, MVV uit

 

Door de Redactie

Meer over De Graafschap lees je hier