SCP pakt vierde zege op rij tegen WVW (Fotoreeks)

Puiflijk, maandagmiddag 17 april. Op deze tweede Paasdag staat de inhaalwedstrijd tegen WVW op de planning. Uit in Weurt werd het een 2-2 gelijkspel waarbij de broers Remy en Joost Heijnen trefzeker waren voor SCP. WVW staat op de 11e plek met 19 punten uit 20 wedstrijden en staat hiermee momenteel op nacompetitie voor klassebehoud. WVW zal dan ook alles op alles zetten om SCP te verslaan. SCP is echter al 3 wedstrijden op rij ongeslagen, heeft in die 3 wedstrijden maar liefst 9 keer gescoord en dat zonder één tegendoelpunt. Met SCP flink in de winning mood zal WVW vandaag een zware dobber hebben aan “onze” jongens!

Beide teams begonnen echter vrij aftastend aan de wedstrijd. Er werd veel over en weer geschoten, maar er werd bij zowel SCP als WVW nog geen echte aanval opgebouwd. De ploeg uit Weurt wist als eerste door de verdediging van hun tegenstander heen te breken, maar dit schot werd keurig weggewerkt door William van den Akker. Na deze actie van WVW kwamen beide teams pas echt los. Rik Baars kreeg een goede kopkans uit een voorzet van Bram Oosterbroek, maar deze werd gepakt door de keeper van WVW. Een vrije trap, door de scheidsrechter toegekend na een handsbal van een speler  van WVW en genomen door Baars, vormde geen gevaar voor de keeper. In de 12e minuut pakte Sonny Vissers geel voor een overtreding op een aanvaller van WVW doordat Vissers zijn tackle te laat inzette en hierbij zijn tegenstander vloerde. WVW probeerde wat meer druk te zetten en begon feller te voetballen, maar dit leverde slechts een gele kaart op wegens een overtreding op Murat Ayhan. In 17e minuut werd een mooie kans voor SCP ook daadwerkelijk verzilverd. Uit een voorzet van Bram Oosterbroek was het Bram Zegers die de bal gecontroleerd voorbij de keeper schoot en zijn ploeg hiermee op voorsprong bracht: 1-0. Een vrije trap van WVW werd goed voor het doel van keeper Jan van den Hater weggekopt door Sonny Vissers. In de 26e minuut bleek een fraai afstandsschot van WVW helaas onhoudbaar voor Van den Hater en WVW trok hiermee de stand weer gelijk: 1-1. Een schot van Bram Oosterbroek werd vervolgens nipt overgetikt door de keeper van WVW. In de 31e minuut wist Oosterbroek de keeper uit Weurt wèl te passeren: uit een corner wist hij de bal met de borst mee te nemen en deze rustig over de grond in de verre hoek te schieten. Hiermee bracht Oosterbroek SCP weer op voorsprong: 2-1. WVW werd hierdoor niet alleen voetballend feller, maar ook verbaal. Ze creëerden meerdere felle aanvalsacties, maar deze werden keer op keer afgebroken door de sterke verdediging van SCP. Een schot van Sonny Vissers werd stevig geblokt door een verdediger van WVW, die zich hierbij blesseerde en hiervoor behandeld moest worden.

In het begin van de tweede helft kwam Youp Oosterbroek over de gehele linkerflank voorbij flitsen, maar een verdediger van WVW wist zijn mooie actie uiteindelijk te onderbreken en hiermee een voorzet van Oosterbroek te voorkomen. Een hard schot van Rik Baars werd fraai gestopt door de keeper van WVW. In de 60e minuut vergrootte Bram Zegers de voorsprong voor SCP en scoorde zijn 2e doelpunt van vandaag. Een voorzet van William van den Akker belandde via een verdediger van WVW voor de voeten van Zegers, die de keeper voor de 2e maal overtuigend wist te passeren: 3-1. Zegers had zich deze wedstrijd al meerdere keren gemeen geblesseerd en ondanks dat hij hier ook meerdere keren voor behandeld was, moest hij uiteindelijk in de 66e minuut alsnog geblesseerd het veld verlaten en kwam Jasper Lelivelt het team versterken. Na deze wissel creëerde SCP meerdere mooie acties achter elkaar. Een goed schot van Bram Oosterbroek ging rakelings over en Marvin Derks, die vanuit de achterhoede meerdere spelers van WVW knap wist te passeren en de bal ver mee naar voren wist te nemen, werd uiteindelijk door 2 verdedigers gesandwiched en raakte de bal hierdoor helaas uiteindelijk kwijt. De tegenaanval van WVW werd knap gered door keeper Jan van den Hater. Bram Oosterbroek werd vervolgens stevig gevloerd vlak voor het 16 meter gebied van WVW, maar de vrije trap leverde geen grote kans op voor SCP. In 5 minuten tijd werd Oosterbroek nog eens meerdere malen gemeen neergehaald, waardoor ook hij tenslotte geblesseerd het veld moest verlaten en Stijn den Biesen zijn plaats innam. In een ultieme poging de bal te blokkeren blesseerde Rik Baars zichzelf en ook hij moest naar de zijlijn. Joost Heijnen nam zijn plaats in. Als kers op de taart scoorde de naar voren geschoven Sonny Vissers in de 89e minuut de verdiende 4-1 met een mooie kopbal uit een prima voorzet van Murat Ayhan.

Met deze vierde overwinning op rij en de daarmee behaalde 12 winstpunten hebben de mannen van trainer Ron IJsbrandij een flinke sprong gemaakt en komt die meer dan terechte handhaving van de 4e klasse toch wel heel dichtbij.

Aankomende zondag speelt SCP uit tegen Overasseltse Boys 1. Gaat SCP voor 5 uit 5? We zullen het zien!

Klik HIER voor meer foto’s

 

Verslag/Foto’s: Romy Stunnenberg

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.