Millingen tegen Vitesse'08 eindigt in remise

Millingen bleef opnieuw ongeslagen maar moest vandaag met een remise genoegen nemen en dat was gezien de spelverhouding een terechte uitslag.

De bezoekers gingen sterk van start en kwamen in de 23e minuut op 0-1. Een corner van Joey Wijnhoven werd door Sam van der Velden keurig binnen gekopt. Daarna schampte een uithaal van Joris Weeren de lat en schoot Wijnhoven rakelings naast. Namens Vitesse stelde Tom Verbeek tot wel 4 keer toe van afstand Jeroen Sanders op de proef. De keeper kon zich op die manier een beetje opwarmen voor het geweld dat in de tweede helft op hem af zou komen.

Na de thee kwam de thuisclub agressief uit de kleedkamer. De keren dat keeper Sanders handelend op moest treden was niet bij te houden. De eerste inzet keerde hij met de voet, bij de volgende hield hij Niek Hendriks van scoren af om kort daarna een kopbal van Richard Kerkhof te keren. Ook Thymo Zeelen en Gijs Giebels slaagden er niet in om de uitblinker aan blauw-zwarte zijde te passeren.

Millingen kreeg in het tweede hoofdstuk 2 mooie kansen maar zowel Sam van der Velden als Twan Arnts wisten beide voorzetten van Maarten Smits niet te verzilveren. In de 88e minuut constateerde de prima leidende arbiter Kerkhof hands in de zestien van Millingen en mocht Safa Kizir van 11 meter aanleggen. Tegen zijn inzet was Sanders kansloos waardoor er een terechte 1-1 uitslag op het scorebord kwam te staan.

Opstelling SC MILLINGEN:  Jeroen Sanders, Randy Vermeulen, Rik Vermeulen, Daan Arnts (aanvoerder), Rick Wolsing, Joris Weeren, Niels Wingels (Dirk Spann), Tim van den Hurk (Frenk Huisman), Joey Wijnhoven, Maarten Smits en Sam van der Velden (Twan Arnts).

Opstelling VÍTESSE’08: Gerwin Noy, Stijn Hendriks (Thymo Zeelen), Richard Kerkhof, Rob Janssen (aanvoerder), Coen Wijnen, Ron Janssen (Daniel Ilic), Niek Hendriks, Tom Verbeek, Gijs Giebels (Bas Janssen), Björn Hendriks en Safa Kizir.

Arbiter: Ron Kerkhof uit Nuland

 

Door:Hein van de Wal

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.