(SAMENVATTING) Hatto Heim – ESC 1-1

Hatto Heim heeft vandaag de inhaal wedstrijd tegen E.S.C. gespeeld. De nummer drie van de 3e klasse C kwam met een fitte selectie naar het Achterveen. Een gehavend Hatto-Heim wilde graag de punten pakken om niet verder weg te zakken. De wedstrijd was nog geen dertig seconden bezig , Maarten Teuben probeerde vanaf de middenlijn over de ver uit zijn doel staande keeper Kevin Struik te schieten. En dat lukte net niet de bal ging naast. De eerste helft speelde veel af op het middenveld , ESC was de boven liggende partij , maar grote kansen kwamen er niet in voor. Alle vrije trappen en corners werden genomen door William Huenestein , en hij zocht steeds naar de lange nummer negen Wim de Vries. Michel Koridon was hem nog steeds de baas in de lucht duels. In de twintigste minuut een nood gedwongen wissel , Peter Sikkema verliet het veld voor Lars van de Worp. Voor de rest weinig hoogte punten. Tweede helft waren de eerste minuten voor Hatto Heim , maar daar kwamen geen grote kansen uit voor. ESC pakte langzamer hand de draad weer op en Hatto Heim werd naar achteren gedrukt. Django van der Landen moest een paar keer diep gaan om de nul te houden en dat lukte hem ook prima. Twee vrije trappen van Jurgen van der Weerd binnen 2 minuten , maar keeper Struik redde knap. Dan een kwartier voor tijd een schot van Maarten Teuben , de keeper redde in de ogen van de scheidsrechter voor de lijn. Maar de bal was wel degelijk er over geweest , gelukkig kon uit de rebound Maarten met een kopbal de 1-0 noteren. Wat een ontlading , zouden we dan toch deze middag de drie broodnodige punten in Hattem kunnen houden? ESC gaat meer drukken en word af en toe erg gevaarlijk voor het doel van Hatto Heim. Maar met kunst en vliegwerk houd Django het doel schoon. In een tegenstoot krijgt Jasper Wichers nog een dort van een kans , maar zijn bal gaat voorlangs. En dan gebeurt het toch nog…….in de 97e minuut een aanval over rechts van ESC. De bal word voorgezet en het was de nummer vier Raoul Jesserun die de 1-1 scoorde. Naar bijna tien minuten blessure tijd fluit scheidsrechter Molenmaker uit Arnhem voor het laatst. Een hele zure na smaak voor de geel/blauwen , maar ik denk als je de gehele wedstrijd bekijkt dat je dan wel blij bent met een broodnodige punt. Hatto Heim heeft vandaag geknokt op alle fronten , ook een compliment aan Sander Nijkamp van ons tweede elftal die goed zijn backpositie in vulde.

En dan zaterdag 22 april de stadskraker tegen buurman vv Hattem aanvang 17.30 uur. Dan word ook weer een wedstrijd die 110% inzet vraagt aan de mannen van Erwin Brem……we gaan het zien tot dan.

Door: Gradus Dijkman

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.