VIOS doet zichzelf tekort tegen Unicum

VIOS liet zaterdag een uitgelezen kans liggen om drie punten toe te voegen aan het totaal. De Vaassenaren verspeelden een 3-1 voorsprong tegen Unicum, raakte  twee maal de paal en lieten een handvol opgelegde kansen onbenut.

In een rommelige beginfase was Unicum de bovenliggende partij. Via de gevaarlijke spits Cees Toet en Eranio Lansdorf had Unicum al vroeg in de wedstrijd mogelijkheden om de score te openen. In de 14e minuut was het echter VIOS dat tegen de verhouding in op voorspong kwam. Een kapitale fout van de ver uitgelopen Unicum doelman Mike Schoonheim stelde Erik Koldenhof in staat binnen te schuiven. Lang kon VIOS niet genieten van de voorsprong. Na een handsbal van Joas Pol in het strafschopgebied, schoot Toet vanaf 11 meter de ploegen op gelijke hoogte. Unicum bleef beter en VIOS doelman Wiersma voorkwam met een fraaie redding op een vrije trap van Toet een voorsprong voor Unicum. Na een half uur kreeg VIOS een strafschop nadat Koldenhof over het been ging bij een Unicum verdediger. Jacco Verstraten schoot de strafschop onberispelijk in. VIOS kwam steeds beter in de wedstrijd en in de laatste vijf minuten had VIOS de voorsprong moeten uitbouwen. Tot tweemaal toe faalde Koldenhof echter oog in oog met Schoonheim.

Een kwartier na rust was opnieuw Verstraten de gevierde man aan VIOS kant, toen hij uit een vrije trap met een lage schuiver Schoonheim kansloos liet. Met deze comfortabele voorsprong liet VIOS zich te ver terugzakken en dat bleek vragen om problemen. Nadat Wiersma al enkele reddingen had verricht, was hij kansloos toen Toet van dichtbij na een vlotte Unicum aanval 3-2 op het bord bracht. Dit was voor VIOS het sein om de verdedigende stellingen weer te verlaten. Een minuut later kreeg Koldenhof ruimte om uit te halen, maar zijn schot belandde op de paal en ook Mehmet Ali Akalin kreeg de rebound niet tussen de palen. 10 minuten voor tijd sloeg het noodlot toch nog toe voor de Vaassenaren. VIOS kreeg een corner van Unicum niet weg en in de mêlee van spelers bracht Melvin Spanhak Unicum op gelijke hoogte. In de slotminuten kwam VIOS nog dichtbij de overwinning. Na prima aanvallen faalde Mo Kiliç oog in oog met Schoonheim en was Koldenhof onfortuinlijk toen hij opnieuw de paal raakte.

Na dit gelijke spel is VIOS opnieuw hekkensluiter, maar is de afstand op een plek in de nacompetitie kleiner geworden.Het getoonde spel geeft echter vertrouwen voor de uitwedstrijd bij Lunteren volgende week.

 

Door: Frits Prins

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.