Verdiende 1-3 overwinning voor DSV'61 bij Oene (Fotoreeks)

In tegenstelling tot vele voorgaande duels in Oene heeft DSV de wedstrijd zaterdagmiddag zonder al te veel problemen gespeeld. Na de 1 – 3 overwinning nestelt zij zich voorlopig weer op de belangrijke derde plek in de 3e klasse C.

DSV miste om verschillende redenen Henry Hofmeijer, Gerrit Hoekert en Stefan Bakker. Hun vervangers Martijn Smals, Wilbur Akster en Martijn v.d. Bosch waren echter van grote waarde deze middag: Smals legde Hilberink aan banden, Akster scoorde de 0 – 1 en zorgde voor een strafschop, terwijl Van de Bosch zeer mooi de 1 – 2 voorbereidde.Al in de eerste minuut werd Wilbur Akster perfect in het centrum aangespeeld. Fysiek zeer sterk won hij het duel met een verdediger en liet vervolgens doelman Balk kansloos.

Datde onderlinge verhouding deze middag tussen de spelers goed was, was niet de verdienste van de traag leidende scheidsrechter, die deze middag zo ontstellend vaak aangaf dat “de bal gespeeld werd” dat het gebaar uiteindelijk de vorm van een paasei kreeg. Toch vond hij niet alles goed: uiteindelijk kregen 4 spelers van Oene en Lieferink en Juffer geel.In de 38e minuut leverde een vrije trap van Oene indirect de 1 – 1 toen de van de paal terugkomende bal in de rebound werd ingekopt.

In de tweede helft stelde DSV resoluut orde op zaken. Toch duurde het tot de 70e minuut voordat de A-junior Martijn van de Bosch fraai door de defensie van Oene slalomde, waarna Alfred Hofmeijer de assist afrondde: 1 – 2 . Vier minuten later werd Wilbur Akster gevloerd binnen de 16, waarna Alex Bouwman koelbloedig de strafschop benutte: 1 – 3 .

Klik HIER voor meer foto’s

 

Foto’s: Wilfred Boon
Tekst: DSV’61

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.