Derby 4D: Sprinkhanen en SV Loil in evenwicht (FOTOREEKS)

Didam – Zaterdagmiddag stond de derby Sprinkhanen – Loil op het programma. De derby eindigde vorige seizoen in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. Eerder dit seizoen was Loil op eigen bodem met 2-0 te sterk. Onderlinge krachtsverschillen zijn dus erg klein.

De ploeg van trainer Theo Mennings (Loil)  is momenteel middenmotor in de 4e klasse D met 25 punten uit 20 wedstrijden. Loil speelde afgelopen weekend tegen Ulftse Boys en verloor met 5-2. Dat het uiteindelijk toch zo een grote uitslag zou gaan worden had niemand bij het zien van 1e helft kunnen vermoeden. Loil was in het begin zeker niet minder en kwam zelfs op voorsprong.

De zege van Sprinkanen vorige week op Kilder leverde dik verdiende driepunten op maar met twee nieuwe geblesseerden aan hun zij wat het toch wel een zege met een flinke smet voor de ploeg van Frank Burgers.

Op het sportpark De Meikamer , kwamen de “hanen”  ver in de eerste helft op voorsprong door Remko Derksen. Maar de ploeg was te slordig in het missen van kansen waardoor Loil langszij kwam. Dat gebeurde pas in de 76ste minuut door een verwoestende afstandsschot van middenvelder Jochem van de Camp. Sprinkhanen zette daarna alles op alles om de drie punten in huis te houden, maar kam niet door de gesloten defensie van LOIL.

©Door onze verslaggever

KLIK HIER VOOR HET ALBUM