Voorbeschouwing topper IFC Donaci – ZVV Ede met Paul Prins "Vanavond hoef ik ze niet te motiveren"

FUTSAL:  ZVV Ede speelde afgelopen vrijdag in een triller gelijk tegen PFC Apeldoorn 2. De wedstrijd waarin ZVV bijna de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Eindstand 3-3. ZVV was meester in balbezit en kansrijke posities, maar het was PFC dat de mede koploper een dreun gaf. Daarom noemde coach Paul Prins de wedstrijd na aflopen als “verloren duel”. Pas in de allerlaatste minuut werd het gelijk door Mart de Jong. (VIDEO)

Hij waakt erop dat het vanavond in de absolute topper tegen de koploper IFC Donaci beter kan c.q. moet spelen. Want verliest ZVV Ede dan kunnen ze kampioenschap zo goed als gevlogen beschouwen. Prins: “We moeten in bovental situaties nog veel verbeteren. Daar zijn we te onrustig in. We moeten de juiste moment zoeken en dan de kansen afronden.  We zijn te gretig, willen al in 10 seconden scoren terwijl we twee minuten tijd hebben.”

Druk

Paul wilt niet anders dan de druk bij zijn team wegnemen nu de finale weken begonnen zijn. ” Er is eigenlijk geen druk, dat is ontstaan nadat we meedoen aan het kampioenschap. Doelstelling begin seizoen was gewoon tussen plek 6 en 10 zodat we veilig zouden zijn. We moeten maandag winnen willen we meedoen met de race. Natuurlijk zullen na de wedstrijd tegen PFC wat pijntjes zijn. Hoewel het een kort dag is, zullen de spelers vanavond zeker present zijn op het veld, één voordeel ik hoef de spelers niet te motiveren, want dat zijn ze al. We zijn dicht bij de titel en willen nu ook daarop focussen. Mijn spelers willen deze “nederlaag” z.s.m. wegspoelen. ”

 

©Door onze verslaggever