SV Babberich komt weer tot leven, mogelijk doorstart in de 5e klasse

SV Babberich komt weer tot leven. Na een turbulente periode waarbij afscheid moest worden genomen van het eerste elftal en daarmee van de 2e klasse, lijkt de zon weer te gaan schijnen op en rond Sportpark De Buitenboom. Een viertal Babberichers hebben in goed overleg met de huidige voorzitter Jan Reint Smit de handschoen opgepakt en zij willen de (bestuurlijke) kar gaan trekken. Eerste inzet daarbij is dat er veel aandacht komt voor de jeugdafdeling. Een uitdrukkelijke voorwaarde van het viertal is wel dat er komend seizoen (minimaal) drie seniorenelftallen gaan deelnemen aan de competitie, anders is er geen sprake van voldoende bestaansrecht. De plannen zijn dat er een eerste elftal geformeerd wordt met in hoofdzaak spelers van eigen bodem. In overleg met de KNVB wil men dit elftal laten starten in de vijfde klasse.
Het viertal heeft inmiddels gesproken met veel mensen binnen en rond de club en men heeft inmiddels ervaren dat er draagvlak lijkt te zijn voor een goede doorstart. Daarbij wil men samen met de leden natuurlijk blijven terugkijken op een hele mooie historie met enkele hoogtepunten, maar wil men meer nog de leerpunten vanuit het verleden aangrijpen voor een gezonde toekomst. Een toekomst die het mogelijk maakt dat vooral jong, maar zeker ook oud, weer kan gaan genieten van de voetbalsport op eigen bodem.
De vier mannen die de kar willen gaan trekken, zijn zeker geen onbekenden binnen het Babberichse voetbalgebeuren, maar stellen zich wel bijna allen voor het eerst beschikbaar voor het bestuur. Zo heeft Martijn Bouwman jarenlang ervaring als speler van o.a. Babberich 1. Hij heeft in het verleden korte tijd een bestuursfunctie vervuld. Frank Eggenhuizen en Harold Schlief hebben ruime ervaring als spelers in verschillende elftallen en zij waren belangrijke steunpilaren van de supportersvereniging; Frank heeft daarnaast jarenlang deel uitgemaakt van het jeugdbestuur. Martijn Elsenaar tenslotte is naast speler van Babberich ook actief geweest als jeugdtrainer en als lid van de technische staf.
Op vrijdag 7 april a.s. is er vanaf 20:00 uur een inloopavond op Sportpark De Buitenboom waarbij o.a. samen met het viertal gebrainstormd kan worden over de toekomst van SV Babberich. Iedereen die de club een warm hart toe draagt, is hierbij van harte welkom; leden, oud-leden, supporters, sponsoren en alle andere geïnteresseerden. Ook de oudere jeugd die door omstandigheden elders moest gaan voetballen, is natuurlijk extra welkom. Nieuwe leden en/of ouders van eventuele nieuwe jeugdleden zijn zeker ook van harte welkom. Doel is vooral ook dat er meer mensen op gaan staan die een voor hen passende functie binnen de club willen gaan vervullen; vele handjes maken immers licht werk.
De avond krijgt een informeel karakter en naar wordt gehoopt uiteindelijk ook een feestelijk tintje.

Bron: Babberich

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.