(BBA Verslag) Jorrit Banken: AVIOS/DBV 2 – AWC 8 "winderigheid"

Winderigheid.. je kan er last van hebben maar je kunt het ook gebruiken. Daar kwamen we afgelopen zondag wel achter. Op 2 manieren welteverstaan, binnenskamers en op het veld.
De ochtend begon met de eerste appjes op de teamapp zoals gebruikelijk als er een druppel regen valt. Dit keer was het onze keeper die zich afvroeg of de ‘Veldmeester Henk’ in Maasbommel het veld wel goedgekeurd had. Het was namelijk de bedoeling om Alphen eens te gaan doen verbazen met ons weergaloze spel, maar men had daar op zaterdag al geen vertrouwen in de velden. En dat is het voordeel van een Combi-Club! Je hebt in principe 2 sportparken! En dus keerden we terug naar het voor velen van ons vertrouwde Maasbommel. ( sorry Alphen maar we komen snel langs 😉 ).

Als de eerste spelers het sportpark oprijden om van een dampende bak koffie te gaan genieten staat er een grote zwarte SUV op de parkeerplaats. Velen herkennen de bolide meteen, het is namelijk de auto van ‘Big Frans’ die al staat te wachten op de eerste mensen die zich melden. Als we dichterbij de bolide komen merken we op dat Frans opvallend veel in de spiegel kijkt. Is het een erg ijdel man? Nou ja.. altijd netjes gekleed en de haren zitten altijd goed maar veel in de spiegel kijken naar zichzelf… nou dat valt wel mee! Frans laat zijn raam zakken en het blijkt dat hij een scheerapparaat bij zich heeft en van de gelegenheid gebruik maakt om zichzelf helemaal te perfectioneren voor een mooie voetbal-ochtend. Na wat rare blikken van de spelers die aankomen zegt hij op zn Frans. ‘Ja wa is dr nou, ik scheer mn eige nooit thuis!’ Maar wij stellen het natuurlijk op prijs dat onze kantine-bazen zich mooi maken voor de voetbaldag, vandaar ook dat hun populariteit in de jaren is gestegen, maar andere clubs in Maas en Waal, Bert en Frans zijn never nooit te koop!

Even terug naar het voetbal… Vandaag kwam AWC 8 op bezoek. Een tegenstander die zich ook heeft genesteld in de top van deze competitie en dus een directe concurrent van ons is op dit moment. Een ‘must-win’ zou je zeggen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat zagen we vorige week wel in Brakkenstein maar daar hebben we het verder niet over. We spelen thuis en dus gaan wij uit van onze eigen kracht. Maar helaas wel zonder Youri, die door toedoen van vorige week een schorsing uitzit van 4 weken. We konden vandaag wel beschikken over Tom, die net terug is van een blessure. Hij mocht van hoofdtrainer Co wat ritme opdoen in Ut Twidde. Een rustige jongen die Tom, maar in de kleedkamer liet hij al snel zijn aanwezigheid blijken met geurende windvlagen die veel spelers deden kokhalzen. Maar dat bleken niet de enige windvlagen te zijn waarvan wij last hadden deze ochtend.

Over naar de wedstrijd.. Beide ploegen hadden moeite met de wind die bij vlagen flink over het veld raasde. Er waren ook momenten dat de wind even ging liggen, en dan kon er weer normaal een hoge bal gespeeld worden. Maar het veld was goed en dan spelen wij gewoon in Maasbommel! Toch leverde de wind ons de achterstand op. Of ja het was een medeoorzaak want een corner die hoog naar de 2e paal waaide kon vrij worden ingekopt. Een dekkingsfoutje dus, kan gebeuren. Ook wij als hoogvliegers zijn niet van fouten gevrijwaard zoals ze zo mooi zeggen. En dus stond het 0-1 voor de gasten.

Niet lang daarna voerde AWC 8 geholpen door de wind de druk nog eens flink op, men had er duidelijk voor gekozen om de eerste helft met de wind in de rug te spelen om druk te kunnen zetten en op een snelle voorsprong te komen. Ut Twidde kreeg de bal; maar moeilijk weg, laat staan over de middenlijn. Enkele keren kwamen we gevaarlijk voor het doel met onze topscoorder Frank maar helaas ontbrak het toen nog aan de afronding.
Even later won AWC 8 opnieuw een corner en de speler met de eerdere goede trap nam de corner vrijwel hetzelfde. Alleen werd hij nu NOG ietsjes meer geholpen door de wind waardoor hij in de !kruising! waaide. Normaliter een wereldgoal zonder wind, en het betekende de 0-2 voorsprong voor de Wijchenaren.
Ondertussen arriveerde wat later als gepland onze hulptroepen, in de vorm van 1 persoon. Gradje was wat later, maar hij bleek niet helemaal fit te zijn. Wat het kwetsuur inhield is nog niet duidelijk 😉 maar we gaan er voor U achteraan. Grad betrad al snel het veld in de poging een verschil te kunnen maken.

In de rust was er stilte, stilte om na te denken wat er nu fout ging. Het lag niet alleen aan de wind, ook slordigheden waren de medeoorzaak van de achterstand. Maar omdat we een week geleden met 8 man al terugkwamen van 3-1 naar 3-3 heerste er vertrouwen. Het ontbreekt ons niet aan veerkracht.

En dus er vol tegenaan de 2e helft met de wind in de rug. En dat hielp. AWC 8 kreeg nu moeite met de omstandigheden en Ut Twidde zette aan. De verdediging werd zenuwachtig en maakte al snel een fout, waardoor Ronald kon profiteren en de 1-2 binnen kon schuiven.
Ondertussen werd onze Grad alweer gewisseld, toch niet helemaal fit… Dennis zou later verklaren dat alleen de ‘echte mannen’ het kunnen volhouden.
Daarna rook Ut Twidde bloed en ging door met aanvallen. Maar daardoor ontstond er ook ruimte voor uitvallen van AWC 8. Een schot in de korte hoek was al een eerste speldenprik van de gasten en een waarschuwing dat we scherp moesten blijven.

Maar toch kwam Ut Twidde langzij, Ronald werd gevloerd in de 16-meter en de bal ging op de stip. Frank benutte dit buitenkansje en het stond weer gelijk. 2-2

Aangemoedigd door het toch met een mooi aantal mensen opgekomen publiek trok Ut Twidde ten strijde voor de winnende treffer. Maar die eerder genoemde ruimtes die men liet liggen werden ons bijna fataal. De Wijchenaren maakte prima gebruik van die ruimtes en zette ook aan, een lastige tegenstander dus!
Bijna was de 2-3 daar voor de gasten uit Wijchen met een hard schot die richting kruising dreigde te vliegen maar Jorrit bracht goed redding. Daarna werd de druk AWC 8 toch teveel, Ronald bracht met een prachtige pass Frank in stelling die meedogenloos binnenknalde voor de 3-2. De hele HogeHof in extase!

Weer was het Ut Twidde gelukt om veerkracht te tonen en alsnog te wedstrijd om te keren, het was een lastige kluif maar door deze overwinning kunnen we weer naar boven kijken. En deze keer met zonder uitzicht, want DSZ 2 verloor uit bij OSC 3 en dus staat alles weer gelijk. Het blijft ongekend spannend aan kop in deze competitie.

Wij danken weer de supporters die ondanks het slechte weer toch met ons afdak kwamen vullen, dit stellen we erg op prijs!

Volgende week weer??

Dan spelen we thuis tegen OSC 3, juist… de angsgegner van DSZ 2.. Waar er gespeeld word laten we z.s.m weten via onze pagina!

 

Door: Jorrit Banken

Stem op dit verslag via staantribune.nl/bba

Heb je ook een leuk verslag , maakt niet uit welk niveau. Stuur deze dan naar de redactie en doe mee, web@hetgeldersevoetbal.nl