De Graafschap voortvarend tegen Jong PSV om de strijd voor 4e periode (FOTOREEKS)

Doetinchem – De Graafschap heeft een mooie 2-1 overwinning geboekt op Jong PSV, de nummer drie uit de Jupiler League. De Superboeren beslisten het duel in de eerste helft, door treffers van Piotr Parzyszek en Youssef El Jebli. Na rust trof Sam Lammers namens Jong PSV doel. Een mooie zege in strijd om de vierde periode!

Vier wijzigingen en Jurjus bij PSV

De Graafschap-trainer Henk de Jong wijzigde zijn ploeg op vier posities, vergeleken met de laatste competitiewedstrijd (3-2 verlies bij Fortuna Sittard, red.). Zo vervingen Elvio van Overbeek en Sven Nieuwpoort de geschorsten Nathaniel Will en Tim Linthorst, terwijl Bryan Smeets en Jan Lammers met lichte blessures ontbraken. Daardoor stonden ook Youssef El Jebli en Bart Straalman aan de aftrap. Bij Jong PSV verscheen ex-Superboer Hidde Jurjus tussen de palen.

Flitsende start

De Graafschap ging voortvarend van start en kwam via topscorer Piotr Parzyszek al snel op voorsprong. Scheidsrechter Richard Martens zag een handsbal van PSV’er Philippe Rommens in het zestienmetergebied en legde de bal op de stip. Het buitenkansje werd door Parzyszek benut: 1-0. Filip Bednarek – die door de afwezigheid van Smeets de aanvoerdersband droeg – voorkwam daarna tot twee keer toe de gelijkmaker. Een inzet van Albert Gudmundsson werd gepareerd door Bednarek, die ook een antwoord had op een schot van Sam Lammers. Nog voor rust verdubbelde De Graafschap de voorsprong. El Jebli schoot mikte na een uitstekende individuele actie raak: 2-0.

Diemers met gevaar

Na rust kabbelde het duel voort, zonder dat er door beide ploegen grote kansen werden gecreëerd. Nieuwpoort greep verdedigend goed in op het moment dat Gudmundsson wilde uithalen en Mark Diemers probeerde met een afstandsschot voor gevaar te zorgen. Hij zag echter dat Jurjus in de weg lag. De oud-keeper van De Graafschap bokste even later een inzet van opnieuw Diemers naar de zijkant en voorkwam daarmee de 3-0.

Spannend slot door PSV-treffer

In het slot van de wedstrijd trachtte invaller Daryl van Mieghem om Jurjus met een afstandsschot te verschalken, nadat de keeper ver uit zijn doel was. Waar de derde goal van De Graafschap niet viel, scoorde de gasten uit Eindhoven wél. Na een snelle counter tikte Lammers de 2-1 achter Bednarek, waarna het een aantal spannende minuten werden. De Superboeren hielden echter stand – mede dankzij de steun van onze supporters – en wonnen met 2-1 van Jong PSV.

Tekst: De Graafschap

Foto’s: HGVoetbal

Meer Gelders betaaldvoetbal vind je hier