FC Lienden puntloos huiswaarts in de regioderby tegen GVVV (FOTO/VIDEO)

Op een goed gevuld Sportpark Panhuis heeft FC Lienden de streekderby tegen GVVV met 2-1 verloren. Pas in het laatste kwartier bij een 2-0 achterstand werd de ploeg uit Lienden sterker, de aansluitingstreffer van Frank Wiafe kwam echter te laat voor een onverdiende puntendeling.

GVVV tegen FC Lienden: de strijd tussen de zaterdagploeg uit Veenendaal en de zondagclub uit het vijftien kilometer verder gelegen Lienden, de ontmoeting tussen de trainers John de Wolf en Hans Kraaij jr, de wedstrijd tussen het hechte collectief van GVVV en de individuele klasse van Lienden en het duel tussen verrassend hooggeklasseerde GVVV dat aan een matige serie bezig is en het verrassend laaggeklasseerde Lienden dat vorige week knap van Spakenburg won.

Lienden begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via de vier aanvallende spelers Loukili, de debuterende Van den Meiracker, Wiafe en de al snel geblesseerd uitgevallen De Vogel in het begin van het duel enkele kansen op de openingstreffer. Langzamerhand kwam de thuisclub echter beter in de wedstrijd. GVVV won de persoonlijke duels en had steeds een vrije man op het middenveld onder leiding van de uitblinkende aanvoerder Roy Terschegget. Met name in het eerste gedeelte van de tweede helft was GVVV dominant en kwamen de blauwen uit Veenendaal volledig verdiend op een 2-0 voorsprong door treffers van de ingevallen Frank Tervoert en Robin Mulder waarbij doelman Jan Schimmel niet vrijuit ging.

Pas in het laatste kwartier kwam Lienden met de ingevallen Ajiach (volgend seizoen GVVV) en debutant Vierwind beter in het spel, maar verder dan een treffer van Wiafe in de 88e minuut kwam de ploeg uit de Betuwe niet. Door de nederlaag blijft Lienden in de degradatiezone en wacht zaterdag 11 februari een zespuntenduel thuis tegen Jong Sparta.

Opstelling Lienden: Schimmel; Wilsterman, Broekhof, Van der Neut, Van Rijn; Van Eem (76’ Vierwind), Vreekamp; De Vogel (33’ Bendadi), Wiafe, Loukili; Van der Meiracker (65’ Ajiach)

Klik HIER voor meer foto’s

Samenvatting GVVV: HIER
Fotograaf: Joop Kappert
Tekst: Peter de Kinder

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.