TC Mouhouti is zeer teleurgesteld na het terugtrekken Babberich uit de competitie "Dit moet ik laten bezinken"

Arnhem – Het 1e elftal van SV Babberich/Liemers, de club uit de Liemers die surseance van betaling heeft aangevraagd, is met onmiddellijke ingang uit de competitie genomen.

Na een gesprek met het bestuur en trainer Mohammed Mouhouti is geconstateerd dat er geen representatief elftal meer op de been gebracht kan worden.

De KNVB beslist in maart definitief over het voortbestaan van SV Babberich/Liemers. Nu het eerste elftal van Babberich wegvalt, heeft SV Babberich/Liemers nog maar twee seniorenelftallen die mogen uitkomen in de competitie. Jeugdteams heeft SV Babberich/Liemers niet meer. De vraag zal dan zijn of de plaatselijke spelers uit het tweede elftal verder mogen gaan. Er is nog een kans dat men met een nieuw team in de vijfde klasse kan beginnen, mocht SV Babberich/Liemers als club voort blijven bestaan. Onze redactie gaf het woord aan de teleurgestelde coach Mouhouti, die zich jarenlang voor de club heeft ingezet om een representatief elftal op de been te brengen. 

 

Oorzaak

Mouhouti: “Aan het begin van het seizoen hadden we een redelijk goed team op de been gebracht. De spelers zijn stuk voor stuk door mij benaderd. Na enkele maanden ging het mis, toen de sponsor zich terugtrok. Hierdoor kon de afspraak over het uitbetalen van de vergoedingen niet nagekomen worden. De spelers kwamen van ver buiten Babberich, dus het was logisch dat zij daar een vergoeding voor kregen. Door het uitblijven van die vergoeding waren er spelers afwezig bij trainingen en wedstrijden. Hierdoor konden we geen volwaardig elftal meer opstellen.”

Zonder voetbal

Mouhouti: “Iedereen weet dat ik een voetbaldier ben. Ik heb daar al mijn tijd en energie ingestoken. Nu breekt er een periode zonder voetbal aan en daar ben ik niet aan gewend. Ik ga het komende halfjaar lekker rustig aandoen. Ik zal meer tijd aan mijn gezin besteden, iets wat ik lange tijd niet kon doen. Ik kijk wel wat er gebeurt als de zomer eenmaal aanbreekt. Ik sta altijd wel open voor een club. Mocht er iets op mijn pad komen, dan zal ik daar zeker over nadenken.”

Bestaat er een mogelijkheid voor een doorstart met jouw team bij een andere vereniging?

Mouhouti: “Nee, want de meeste spelers hebben al een team gevonden. Ze zijn zelfs door clubs gebeld om te komen spelen. Voor de meeste amateurclubs is het natuurlijk wel aantrekkelijk om midden in het seizoen het team te kunnen versterken. Dit kan in normale omstandigheden pas in de zomer. Ik kan niets anders doen dan de jongens te bedanken voor hun inzet en ze succes wensen bij hun nieuwe club. Mocht SV Babberich/Liemers onderaan beginnen in de 5e klasse, dan zal ik ze zeker een keer gaan bezoeken. Het blijft toch mijn club, een club waar ik veel heb meegemaakt. ” 

 

©Door onze verslaggever

Meer over deze tweede klasse vind je hier