Jeremy de Graaf verlaat komend seizoen VVOG voor GVVV "Ik ben niet bang voor de druk"

Na lang wikken en wegen tekende Jeremy de Graaf (26) donderdag (gisteren) een eenjarig contract bij G.V.V.V. De eerste, kersverse aanwinst van de club zegt in gesprek met GVVV.nl dat het voetballende vermogen van en de goede verhalen over de ploeg van trainer John de Wolf de doorslag gaven om voor een avontuur in Veenendaal te kiezen.

‘Het was een moeilijke keuze’, zegt de aanvaller in een reactie. ‘Ik speel verdeeld over twee periodes al vier seizoenen bij VVOG en heb een bijzondere band met die club, omdat we een traject hebben uitgestippeld dat veel succes heeft. We promoveerden in juni verrassenderwijs naar de Derde Divisie en proberen ons nu te handhaven in die competitie.’
Desondanks had De Graaf ook dit seizoen het shirt van G.V.V.V. kunnen dragen, maar de Amsterdammer verkoos in februari een langer verblijf bij VVOG uit Harderwijk voor een contract op Panhuis. ‘Meerdere clubs waren ook nu in de race. Wat de doorslag gaf om nu wel de stap hogerop te maken? Het begon toch weer te kriebelen, die ambitie. Eerlijk is eerlijk: Omdat mijn twee eerdere overstappen naar een hoger niveau geen succes bleken, schuilde diep in mij een vlammetje, een soort bewijsdrang, om toch te kunnen slagen op het hoogste amateurniveau. G.V.V.V. past perfect in dat plaatje.’
Wending
De aanvaller maakte in 2013 de overstap van VVOG naar toenmalig eredivisionist Cambuur, maar een doorbraak in Leeuwarden bleef uit. Een stapje lager, bij Spakenburg, sorteerde ook geen effect. Bij zijn terugkeer naar VVOG kreeg zijn loopbaan een wending.
De Graaf, van origine een linksbuiten, werd in de spits geposteerd door trainer Ed Engelkes. ‘Ik vond het een beetje apart en week al snel uit naar de flank in de eerste wedstrijd. Toch werd me steeds verteld dat ik in de spits moest staan, zodat ik in hun ogen de kar kon trekken. Ik ben de club veel dankbaarheid verschuldigd dat ze daaraan vast hebben gehouden. Anders had het allemaal niet zo uitgepakt.’
Niet bang
De Graaf scoorde aan de lopende band en kan puike cijfers overleggen. 27 doelpunten in de hoofdklasse vorig seizoen, momenteel staat de teller op dertien treffers in de Derde Divisie. En dat schept verwachtingen, zeker bij een club waar het aan scorend vermogen weleens ontbreekt, weet ook De Graaf. ‘Ik ben niet bang voor de druk die bij G.V.V.V. op de spitspositie rust. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en dat ik als voetballende spits met het verzorgde positiespel goed pas bij de club. Ik heb vooral vanwege het voetballende vermogen gekozen voor G.V.V.V. En als ik me snel thuis voel, denk ik dat het wel goedkomt.’

Bron tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld

Meer nieuws lees je hier