Echteld komt tekort tegen Musketiers

Op de dag dat Sinterklaas in Nederland aan kwam en het gure weer beide niet voor een drukbezochte middag konden zorgen, verloor V.V. Echteld voor de tweede maal op rij. Het waren de Musketiers uit Elst (U) die de drie punten mee naar huis namen.

Echteld leek op gang te moeten komen, echter wel te laat, de openingstreffer was namelijk voor Musketiers. Na deze tegengoal kwam de ploeg van Alex van Kuilenburg beter in de wedstrijd, op het moment dat Echteld sterker begon te worden liep het echter tegen een vroege rode kaart van Roy van de Voort aan. Met nog circa 55 minuten te spelen stond Echteld voor een lastige opgave.

Een puntgave corner van Jamal Aamri werd, nog mooier binnen geknikt door linksback Rabby Elkaddouri. 1-1 werd ook de ruststand. Kort na de thee was het wederom Rabby Elkaddouri op wederom aangeven van Jamal Aamri die wist binnen te knikken, deze keer via de grond onder de keeper door. Veel goals maakt hij niet, deze middag al na 55 minten goed voor twee treffers.

Echteld leek de wedstrijd onder controle te hebben, het gaf de voorsprong echter in 5 minuten uit handen. Dat je met 10 man, een stapje extra moet zetten om een achterstand om te buigen was de mannen van de thuisploeg wel duidelijk. Dat er minstens zoveel inzet nodig is om de voorsprong te verdedigen leek niet helemaal duidelijk. Tot tweemaal toe kon er een speler van Musketiers uit de rug weglopen bij een speler van Echteld, even zo vaak wist Musketiers deze man meer situatie goed uit te buiten, 2-3.

Echteld dat vervolgens weer met veel passie op jacht ging naar de gelijkmaker, leek ook met 10 man over meer adem te beschikken dan Musketiers. Bij Echteld moest Arjan van Soest noodgedwongen het veld verlaten wegens klachten aan zijn hamstring, de niet geheel fitte Imad Benbouker was zijn vervanger. Samir Ben Moussa was even daarvoor al gewisseld voor Moestafa Saidi. Echteld wist nog een aantal keer gevaarlijk te worden, met name uit dode spelsituaties. Het leidde echter niet tot de zo gehoopte gelijkmaker en op basis van de getoonde inzet verdiende gelijkmaker.

Volgende week staat er een beker/inhaal programma op de agenda, Echteld dat in de vorige ronde verloor van Hoofdklasser DFS en tot nu toe zonder afgelastingen het programma kon afwerken heeft dan ook een vrij weekend.

Door de tweede nederlaag op rij staat Echteld inmiddels 4 punten achter op zowel Candia ’66 en DVSA.

Op 26 november staat de uitwedstrijd tegen VVA Achterberg op het programma. VVA Achterberg staat op de gedeelde vierde plaats met slechts 1 punt minder dan Echteld. Echteld zal dan ook met alles in het werk moeten stellen om de drie punten mee te nemen uit Achterberg. De week rust biedt hopelijk voldoende tijd om de (licht) geblesseerden spelers te laten herstellen.

Verslag: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.