Periodetitel voor Echteld na 4-1 zege op Ede/Victoria

Op een mooie, bijna zomerse, middag heeft V.V. Echteld dankzij een 4-1 overwinning op Ede/Victoria de eerste periode weten te pakken. In een overigens weinig spannende middag, won Echteld vrij eenvoudig. Echteld had het slechts een korte fase lastig tegen de mannen uit Ede. In de eerste helft net na de beginfase, moest Wesley de Koning handelend optreden in een één-tegen-één situatie en even later speelde Ede/Victoria de geboden ruimte slecht uit. Het was tot tweemaal toe de aanvullende middenvelder die betrokken was bij deze situaties, maar er niet zorgvuldig genoeg mee om ging.
Toen Dennis de Koning na circa 20 minuten spelen laag en hard inschoot op aangegeven van Ruben Rensen, was het de keeper die nog net redding kon brengen. Het was diezelfde Ruben Rensen, die er zoals al vaker dit seizoen, als de kippen bij was om de rebound binnen te werken. Niet veel later was het de beurt aan de in de basis gestarte Samir Ben Moussa. Samir had tot vandaag nog niet veel gespeeld, het begrip wedstrijdritme was echter niet aan hem besteed, Samir speelde sterk en besliste de wedstrijd al vroeg door de 2-0 op prachtige wijze binnen te schieten.

Niet veel later was het de beurt aan Aslam Benbouker, de jongeling in de ploeg van Alex van Kuilenburg, schoot op keurige wijze de 3-0 binnen. Mocht Ede/Victoria daarna nog het gevoel hebben gehad dat er wat te halen viel, dan was dat snel voorbij. Het was de tweede keer dat Samir Ben Mousse liet zien, prima af te kunnen werken. Na een in Echteld wereldberoemde sleepbeweging, schoot hij diagonaal de 4-0 binnen. Met de tussenstand van 4-0 konden beide ploegen aan de thee.
De tweede helft begon Echteld goed door direct twee kansen te creëren, hier werd echter onzorgvuldig mee omgesprongen. Niet veel later gaf de thuisploeg, door slecht om te schakelen, een grote kans weg. Ede/Victoria profiteerde nu wel, 4-1. De ploeg uit Ede leefde nog een klein beetje op en wist zelfs een penalty te versieren, al was de schwalbe nog zo slecht uitgevoerd, de overigens goed leidende scheidsrechter zag er vanuit zijn positie wel een penalty in. Een uitgelezen kans op de 4-2, de strafschop werd echter niet tussen de palen geschoten. Ondanks dat Wesley de Koning in de goede hoek zat, was een redding niet nodig.
Echteld pakte de draad daarna weer op en creëerde daarna nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Uiteindelijk kwam de beslissing in de eerste periode niet op doelsaldo aan, Fortissimo verloor namelijk op eigen veld met 1-2 van FC Lienden en DVSA en Candia ’61 speelden met 2-2 gelijk. Hierdoor is Echteld met 21 punten periodekampioen geworden. Candia ’61, Fortissimo en DVSA staan allen op 19 punten. Echteld heeft overigens ook het beste doelsaldo, zowel de meeste goals voor (26) als de minste tegen (7). Op basis van deze cijfers mag er dan ook geconcludeerd worden dat het terecht de eerste periode heeft gepakt.

Tot de winterstop volgt een lastig programma, om te beginnen de uitwedstrijd tegen FC Lienden, vervolgens thuis tegen Musketiers, uit naar VVA Achterberg en Candia ’66 en tot slot de thuiswedstrijd tegen Kesteren. Als Echteld deze periode goed door weet te komen, mag het zich één van de titelkandidaten gaan noemen.

Door: Echteld

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.