SEH boekt belangrijke overwinning tegen RDC

Tegen nummer laatst FC RDC heeft SEH haar tweede overwinning van het seizoen geboekt. Alle doelpunten vielen na rust, toen SEH eindelijk terecht afstand nam van de thuisploeg: 1-3. SEH speelde in Deventer met de wetenschap dat het moest winnen om niet verder achterop te geraken bij de “zekere” plekken op de ranglijst. In de eerste helft gebeurde er echter weinig voor beide doelen, waardoor er met de rust een logische 0-0 op het scorebord stond.

Na de rust kwam het duel vrij snel wel op gang en Van Ommen was daar de aanstichter van, toen hij tegen het uur aan een cornerbal van dichtbij tegen de touwen kon schieten: 0-1. Lang kon SEH echter niet genieten van deze verkregen voorsprong want nog geen vijf minuten later was het duel al weer in evenwicht toen een vrije trap vanaf een meter of 30 van richting werd veranderd en achter doelman Tijssen belandde: 1-1. Het SEH publiek hoefde vervolgens niet lang te wachten op een nieuw juichmoment, want na 70 minuten voetballen was De Graaf heel alert bij een hoge voorzet en kopte hij knap binnen: 1-2. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Barneveld die een kwartier voor tijd het duel definitief op slot gooide met zijn eerste treffer van het seizoen: 1-3.

Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Goosensen, dat daarmee weer aansluiting heeft gevonden met de ploegen in de middenmoot.

Aanstaande zaterdag heeft SEH geen competitieverplichtingen. SEH speelt op donderdag a.s. wel een oefenduel tegen KCVO uit Vaassen. Aanvang van dat duel in Heerde is 20:00.

Door: Harmen van Oene

Alle uitslagen, de stand en het programma van de klasse vind je op onze klassenpagina.