De Treffers verrassend uitgeschakeld in KNVB Beker

De Treffers heeft de fraaie competitiezege tegen TEC geen passend vervolg gegeven. Op het eigen Sportpark Zuid verloor de ploeg van trainer Anton Janssen met 0-3 kansloos van het sterke ASWH. De derde divisionist uit Hendrik-Ido-Ambacht had de riante marge al in de eerste helft opgebouwd.

Met een ongewijzigde basisopstelling begon De Treffers vol vertrouwen aan het duel tegen ASWH, de koploper van de derde divisie zaterdag. In de eerste helft waren de bezoekers echter op alle fronten beter. ASWH domineerde de wedstrijd vanaf het beginsignaal, won alle tweede ballen en was simpel scherper. De sterke aanvalsleider Peter de Lange opende na twintig minuten met een afstandschot op fraaie wijze de score, waarna Peter Verhoeve tien minuten later met een kopbal uit een vrije trap de voorsprong verdubbelde. Na de 0-2 achterstand wisselde trainer Janssen aanvoerder Ken Leemans voor routinier Twan Smits, zonder dat het wedstrijdbeeld direct veranderde. Vijf minuten voor rust besliste Bart Deprez via de rebound de wedstrijd en stond de even verrassende als terechte ruststand van 0-3 op het scorebord.

De Treffers probeerde in de tweede helft nog wel om een vroege aansluitingstreffer te forceren, maar al snel werd duidelijk dat er dit seizoen geen indrukwekkende bekercampagne in Groesbeek zal volgen. Opmerkelijk genoeg verloor buurman Achilles’29 een dag eerder ook al kansloos van een ploeg uit de derde divisie: IJsselmeervogels. Met de uitschakeling van De Treffers staat de score van de Gelderse clubs in de KNVB beker op 0-6. TEC en Vitesse kunnen vandaag nog proberen de Gelderse eer te redden.  

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Frenk Keukens, Kenny Leemans (29. Twan Smits), Pim Balkestein, Joris Janssen; Daniël van Straaten (73. Remy Raterink), Rick Verbeek, Bas Hendriks; Robert Mutzers (63. Coen Maertzdorf), Wesley Meeuwsen, Nick de Bondt

 

Door: Peter de Kinder

Meer beker lees je hier