Prognose seizoen met Jeroen Burghout (SV Grol) "Wij hebben een duidelijke ambitie"

Arnhem– Samen met trainer Jeroen Burghout van SV Grol blikken we vooruit op het nieuwe seizoen. Het seizoen 2015-2016 was voor Burghout zeer teleurstellend na de degradatie uit de 2e klasse.

De derby van het Oosten

SV Grol – Longa. Wat nog twee seizoenen terug De Derby van amateurvoetbal landelijk bekend werd, lijkt nog verder weg te zijn dan ooit. Met meer dan 4000 supporters en heel veel feestelijke activiteiten was De Derby in en buiten de regio erg populair. Longa’30 is één van de stabiele clubs in de 1e klasse, SV Grol moet het komend seizoen tot het uiterste gaan in de ” loodzware “derde klasse C. Een klasse waar veel titel kandidaten gaan uitvechten voor het kampioenschap.

Analyse

De doelstelling van SV Grol was om in de 2e klasse te blijven. Daar heeft Grol tot het einde voor gestreden maar helaas is het niet gelukt. Dat was voor Jeroen Burghout en voor iedereen die SV Grol een warm hart toedraagt zeer teleurstellend.

Burghout blikt terug: ” Bij mijn vorige clubs speelde ik altijd voor promotie en ben ik onder andere met UVV Albatross en WSV Apeldoorn ook uiteindelijk gepromoveerd. Een seizoen zoals het afgelopen jaar en het werken in een andere regio heeft mij ook weer veel leermomenten opgeleverd, maar over het sportieve resultaat was ik teleurgesteld.”

Burghout betrok ook mensen uit het bestuur om te evalueren wat er mis is gegaan: “We hebben een goed gesprek gehad met de groep. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Gewoon met het team/staf/beleidsmakers om tafel, zeggen wat er anders kan en daaraan gaan werken. En dan heb ik het niet alleen over evalueren bij de eerste selectie, maar binnen de gehele club.”

Verwachtingen

Aankomend seizoen zal een overgangsjaar worden voor SV Grol. Zij moeten bouwen aan een nieuw team dat binnen enkele jaren voor promotie moet gaan. Want het niveau waarin de club nu terecht is gekomen, past niet bij de uitstraling van SV Grol.

Burghout: ” Eén ding valt mij nu direct al op, de gretigheid van zowel de spelers als de staf om te presteren en ontwikkelen is enorm groot.”

Hij vult aan: “We krijgen een jong en onervaren team, dus dit is de kans voor jeugdig talent om zich in de eerste selectie te voetballen. We willen graag een team creëren met spelers die gretigheid uitstralen en trots zijn om voor Grol 1 te spelen. Het is dus komend seizoen werken aan een cultuur omslag. Dit wil ik ook gaan vertalen richting de jeugd. Ik vind dat er methodische lijn moet komen in de gehele jeugd. Een soort leerlijn. Benoemen wat ment moet leren in de D, moet leren in de C, enzovoort. Duidelijkheid over welke competenties een voetballer moet bezitten aan het eind van het seizoen. Wil jij als club en als eerste selectie het met eigen jongens blijven doen, dan moet de manier van opleiden gestroomlijnder gaan. ”

Met deze visie wilt Burghout één gedachte ontwikkelen bij de club, klaarstomen voor de toekomst.

 

Doelhebbers

Veel ploegen kent Burghout persoonlijk niet. Hij schat dat de nummer 2 van het vorig seizoen (Genderingen), de kampioen in de 4e klasse (VVO) en  degradant uit de 2e klasse (DCS) tot de favorieten behoren.

Burghout: ” Wij werken aan een geheel nieuwe selectie,  de overige ploegen ken ik niet. Wij hebben  een duidelijke ambitie uitgesproken, namelijk ‘ een stabiele 1e klasser in 2021’ . Een ambitie hebben, uitstralen en uiteindelijk de organisatie inrichten is voor een club heel gezond. Je moet zeker aan de lange termijn denken. Ik hoop hier een bijdrage aan te kunnen leveren en aankomend seizoen met mijn selectie een sportief goed jaar te mogen draaien.”

©Door onze verslaggever

Meer sv Grol lees je hier