Duno verslaat VDZ in de finale van de Arnhem Cup

Duno heeft net als vorig de Arnhem Cup gewonnen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het Arnhemse VDZ met 2-0 verslagen. Voor de club uit Doorwerth was de Arnhem Cup de bekroning op een succesvol seizoen waarin ook het kampioenschap van de 2e klasse werd veroverd.

Op het goed gevulde Sportpark Over het Lange Water van het organiserende Eendracht begon VDZ goed aan de wedstrijd. De formatie van de naar DIO’30 vertrekkende trainer Stefan Hoogsteder bewees donderdag in de halve finale tegen ESA (4-0 winst) al beter te zijn dan de eindstand in de 3e klasse zondag doet vermoeden en heeft in Mathieu Weiss, Pieter Middeldorp en Tony Soli drie bovengemiddelde spelers. Nadat Max Burgers verzuimde VDZ op voorsprong te zetten, won Duno langzamerhand via de uitblinkende Purrel Fränkel de strijd op het middenveld. Dat de ploeg uit Doorwerth halverwege de eerste helft op voorsprong kwam was dan ook geen verrassing. De matige rechtsback Paul Rutgers kon de behendige Faisal Kaouass alleen met een overtreding in het strafschopgebied afstoppen waarna de bij vlagen geniale Anass Aamri Duno vanaf elf meter op voorsprong bracht.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg VDZ enige mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de individuele kwaliteit van Duno gaf uiteindelijk de doorslag met daarin een belangrijke rol voor het betrouwbare centrale duo Tanju Sahin en Dennis Rou. Met het inbrengen van Khaiber Intezar voor Shapoul Ali kreeg Duno weer meer controle over de wedstrijd. Carlos dos Santos bekroonde een kwartier voor tijd een prachtige rush met de verdiende tweede treffer voor Duno.

Ondanks dat de organisatie aangaf liever een Arnhemse winnaar te hebben, was de prolongatie van de Arnhem Cup door Duno terecht. De ploeg van de vertrekkende trainer Jacob van Zanten versloeg achtereenvolgens RKHVV, Rheden, Veluwezoom en VDZ en heeft inmiddels twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Vitesse tegoed.

 

Van onze Redactie

Meer Arnhem cup lees je hier